^

Здравље

Синдроми

Арацхнодацтили

Једна од ретких наследних патологија везивног ткива је арахнодактилија - деформација прстију, праћена продужавањем цевастих костију, закривљености скелета, поремећајима кардиоваскуларног система и визуелних органа.

Ектодермална дисплазија

Релативно ретка болест - ектодермална дисплазија - је генетски поремећај, праћен поремећајем у функционалности и структури изведених елемената спољног слоја коже. 

Толос-Хунтов синдром

Синдром супериорне орбиталне пукотине, патолошка офталмоплегија - све ово није ништа друго до синдром Тхолос Хунт-а, који је лезија структура у горњој орбиталној фисури. 

Свајеров синдром

Болест може имати неколико имена: често се зове женска гонадна дисгенеза, или једноставно гонадна дисгенеза. 

Мебијусов синдром код деце

Конгенитална аномалија узрокована абнормалном структуром лобањских нерва је Моебиусов синдром. Размотрите његове узроке, симптоме, методе дијагнозе и корекције.

Хемофагоцитни синдром код деце: примарни, секундарни

Ријетка и сложена болест - хемофагоцитни синдром, назива се хемофагоцитна лимфогистоцитоза. 

Дејерин синдром

Под синдромом Дејерине подразумева болест која се ретко јавља. Заснован је на генетској предиспозицији. Дејеринов синдром се назива и хипертрофична неуропатија. 

Брзи губитак масе

Прекомерна тежина је проблем трећине светске популације. Људи покушавају да се отарасе више килограма на различите начине, покушавајући да своје тело доведу у идеалне размере.

Синдром закључаног човека

Без обзира колико различити људи називају ову болест у различитим временима, могу ли речи пренети трагедију ситуације када жива душа и здрав ум дуго остају закључани унутар скоро потпуно имобилизованог тела?

Синдром миофасциалног бола: лица, цервикална, торакална, лумбална кичма

Свако ко бар једном суочени са неколико печата у мишићима, чиме неподношљив бол када притиснете на њих, наравно, не зна шта миофасцијалног синдром, и нико саветују да се суоче са таквим у свом животу.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.