^

Здравље

Операције

Перикардектомија

Да би се спречио развој стања опасних по живот, прописана је перикардектомија - хируршка интервенција у којој се перикард уклања - делимично или потпуно.

Операција хркања

Хируршким лечењем ронхопатије, односно операцијом хркања, могу се решити неки проблеми смањења проходности горњих дисајних путева – смањења њиховог лумена због постојећих анатомских структура назофаринкса, орофаринкса и ларингофаринкса.

Операција прелома кука код старијих особа

Геријатри кажу да сваку старију особу са преломом кука треба оперисати.

Протеза пениса

Ендофалопростетика или протетика пениса је хируршка интервенција за корекцију еректилне дисфункције. Током операције, кавернозна тела пениса се замењују имплантатима.

Дробљење камена у бубрегу: основне методе

Када су се формирали бубрежни каменци који ометају функционисање уринарног система, а сви покушаји да их се решимо уз помоћ терапије лековима били су неуспешни, остаје један начин - дробљење камена у бубрегу или литотрипсија.

Операција за уклањање капи у тестису

Постоје контроверзе око лечења примарне хидрокеле. Описана је аспирација и склеротерапија; међутим, хидроцелектомија или хидроцелектомија остају третман избора за хидрокелу.

Артротомија

Излагање зглоба и отварање његове шупљине врши се хируршки, а ова манипулација у ортопедској и трауматолошкој хирургији дефинише се као артротомија, која се може извести различитим хируршким приступима.

Стапедектомија

Стапедектомија је микрохирургија на средњем уху. Операција се изводи с циљем обнављања физиолошког механизма преноса звука потпуним или делимичним уклањањем жица.

Лимфаденектомија

Лимфаденектомија је ограничена или потпуна, у зависности од обима операције. Вероватноћа развоја компликација након таквог поступка је прилично велика. Међутим, често интервенција омогућава заустављање даљег ширења структура карцинома и на тај начин спашавање живота пацијента.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.