^

Здравље

Операције

Шта је фалопластика?

Фалопластика је корекција и/или реконструкција мушког пениса кроз операцију. Потреба за овом пластичном хирургијом може се појавити из различитих разлога.

Уклањање епидидимиса

Под одређеним факторима (повреде, запаљенски и туморски процеси) може се поставити питање уклањања епидидимиса: ово је ретка операција, која се прописује када је продужени конзервативни третман неефикасан.

Операција уклањања цисте тестиса

Уклањање цисте тестиса је једна од најчешћих операција која се ради углавном код мушкараца од 45 и више година. Циста је малигна шупља неоплазма. По правилу, циста је испуњена течним ексудатом.

Операција хидрокеле тестиса

Операција хидрокеле тестиса је можда једини ефикасан начин лечења ове болести. Традиционалне методе су често неефикасне.

Операција задебљања пениса

Корективна хирургија мушких гениталија, посебно операција задебљања пениса, као и повећања његове дужине, односи се на фалопластику.

Перикардектомија

Да би се спречио развој стања опасних по живот, прописана је перикардектомија - хируршка интервенција у којој се перикард уклања - делимично или потпуно.

Операција хркања

Хируршким лечењем ронхопатије, односно операцијом хркања, могу се решити неки проблеми смањења проходности горњих дисајних путева – смањења њиховог лумена због постојећих анатомских структура назофаринкса, орофаринкса и ларингофаринкса.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.