^

Здравље

Медицинске манипулације

Екстубација душника

Анестезиолози се често користе концептима попут интубације и екстубације. Први термин - интубација - заправо значи увођење посебне цеви унутар душника, која је неопходна да би се осигурала пролазност дисајних путева пацијента.

Прање ушију од сумпорних чепова

Потреба за поступком као што је прање уши настаје када се вишак заштитне воштане материје - церумента (ушни восак) - не излучује природно, већ се акумулира у ушном каналу.

Пресакрални блок

Медицински анестетички поступак који се користи у проктологији и хирургији је пресакрални блок. Размотрите индикације за његову примену, технику, компликације.

Прскање камилице: како то урадити како треба?

Камилица - биљка са израженим љековитим својствима и широким спектром примјене. Узмите у обзир индикације за испирање траве и њен терапеутски ефекат.

Прање очију деце

Деца су склона трауматизацији и иритацији очију. Поступак прања је најједноставнији и истовремено ефикасан метод за елиминацију проблема.

Прање очију: индикације, припрема, правила за спровођење

Ефикасна метода за уклањање замора и иритације очију је прање. Размотрите популарна офталмолошка решења и правила за њихову употребу.

Масажа простате: техника, врсте

Мушкарци, чије здравље зависи не само од њиховог благостања, већ и од породице, веома су љубоморне на своје сексуалне одговорности. На крају крајева, проблеми у кревету постепено претварају у озбиљне сукобе споља, а понекад чак и узрокују да претходно љубљени људи више не желе бити заједно.

Пункција плеуралне шупљине

Плеурална пункција се схвата као поступак у којем се врши лацерација плеуралне шупљине како би се дијагностиковала или извршила терапеутска манипулација која може спасити живот особе.

Лумбальнаа пункциа

Њени подаци допуњују клиничку слику и потврђују дијагнозу полинеуропатија, мултипле склерозе и неуролеукемије.

Блокада Новоцена: лумбална кичма, зглобови, нерв, ухо

Да се отарасимо акутног и хроничног бола у клиничкој медицини, користе се локално циљане ињекције новоцаина (амино естра за локалну анестезију) - блокада новоцаина.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.