^

Здравље

Болести ендокриног система и метаболичких поремећаја (ендокринологија)

Третман конгениталног хипотироидизма

План терапије конгениталног хипотироидизма развијен је од коначне дијагнозе. Терапија зависи од форме болести и њених симптома, старости пацијента, присуства коморбидитета.

Дијагноза урођеног хипотироидизма

Детекција генетских патологија код новорођенчади врши се у првој седмици након рођења бебе. За дијагнозу стања новорођенчета процењено по Апгар скали.

Симптоми и облици урођеног хипотироидизма

Генетски детерминисане аномалије развоја штитне жлезде могу се дијагностиковати у различитим годинама, у зависности од тежине болести и њене форме. Код аплазије или тешке хипоплазије, симптоми поремећаја су приметни у првој недељи живота детета.

Конгенитални хипотироидизам: узроци, патогенеза, посљедице, прогноза

Према медицинским статистикама, преваленција конгениталног хипотироидизма је 1 случај на 5000 беба. Болест је око 2,5 пута чешћа код девојчица него код дечака. 

Калцификација: Шта је ово, како се лијечи?

Међу свим биогених Мацронутиентс калцијум људског тела фракције - у облику хидроксиапатита кристала кости - најзначајнији, иако крвних мембране и екстрацелуларног течност такође садрже калцијум.

Микедема код одраслих и деце: претилбијални, примарни, идиопатски

У ендокринологији, мекседема се сматра најтежим обликом дисфункције штитасте жлезде и тешким хипотироидизмом са критично ниским нивоом синтезе тироидних хормона или њеним потпуним прекидом.

Зашто је температура тела нижа од 36, 35,5: што значи шта да радимо?

Особа је хомеотермна, то је топлокрвна и има константну температуру, која током дана може да се креће од + 36,5 ° Ц до + 37 ° Ц. Али било која температура изнад или испод овог опсега је ненормална. 

Пролактинома хипофизе у женама, са трудноћом и мушкарцима

Хормонски активни тумор предњег режња хипофизе је пролактинома. Размотрите узроке његовог изгледа, факторе ризика, симптоме, методе дијагнозе и лијечења.

Екхалинг

Оцхроноза је релативно ретка наследна болест која је повезана са метаболичним поремећајима у организму. Код особе која је дијагностикована са охроничном болешћу, примећује се недостатак ензимске супстанце хомогентиназе: ово узрокује интерстицијске депозите хомогентизинске киселине. Спољно, то се манифестује променом сенке коже, ошне рожњаче,

Недостатак калцијума код жена, мушкараца и дјеце: знаци како се надокнадити

Колико често, након осећања неслагања, потражимо разлоге тамо где нису присутни. Покушавају да окриве своје проблеме загађења животне средине, лошем времену, немарних и сукоба радника, итд, итд 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.