^

Здравље

Болести гастроинтестиналног тракта (гастроентерологија)

Ахолиа

Стање у којем се жуч не ствара нити прелази у танко црево дефинише се као ахолија. У ИЦД-10, ово кршење је класификовано као болест жучне кесе - кодом К82.8. 

Тенесмус: шта је то?

Тенесмус - овај концепт се са грчког може превести као „неефикасан нагон“. Овај симптом може бити праћен болном реакцијом или не.

Леукоплакија једњака

Ако епителни слој слузног ткива горњег дигестивног тракта почне интензивно кератинизирати, онда говоре о развоју леукоплакије једњака. У почетној фази болести формира се густа плоча, која се подвргава уклањању и практично није праћена знацима запаљеног процеса. 

Клизна кила једњака

Са дијафрагматичном килом или хијаталном килом, дијагноза се може формулисати као клизна кила једњака. Очигледно је да је поједностављено описно име разумљивије за пацијенте.

Лечење мучнине код гастритиса: пилуле, алтернативни начини, биље

Од мучнине за гастритис, од свих антиинфламаторних лекова, од свих антиеметичких лекова, добро помажу. Можете пробати хилак, хилак-форм, ранититдин, маалок, пхоспхалугел, смецт.

Гастритис наусеа

Под површним гастритисом подразумијева се акутни упални процес у горњем, мукозном слоју желуца. Често су у овом процесу укључени и субмукоза, лоцирана директно испод слузокоже. 

Горушица са гастритисом

Многи људи су упознати са неугодним осећајем иритације, који гори дуж једњака: ради се о жгаравици. Проблем се може јавити када једете зачињену или пржену храну, брзу храну, након преједања, па чак и након прекомерне физичке активности. 

Зашто је жуто и шта да радим?

Није неопходно забрињавати унапред: могуће је да ће вам информације које нам пружити помоћи да се оријентишете у симптоме и утврдите присуство или одсуство патологије.

Превише ораха

Вредни нутрициони производи који побољшавају функционисање кардиоваскуларног система, доприносе губитку тежине, спречавају Алцхајмерову болест и онколошке патологије су ораси.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.