^
A
A
A

СЗО је развила нове препоруке за лечење полно преносивих болести

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

14 September 2016, 09:00

СЗО је израдила нове препоруке за лечење сексуално преносивих болести, а ова мера је узрокована растућом претњом антибактеријског отпора. Најчешће сексуално преноси кламидија, сифилис, гонореја, све ове болести проузрокују бактерије и антибактеријска терапија обично помаже у потпуности да се отарасе болести. Али неки антибиотици брзо губе своју ефикасност, што је повезано са честим и, често, неправилним коришћењем дроге.

Према прелиминарним процјенама, сваке године се инфицира више од 130 милиона људи са кламидијом, око 80 милиона гонореје и нешто више од 5 милиона сифилиса.

У последњих неколико година, лекари су приметили да је стабилност бактерија које изазивају заразних болести је повећан и мање антибиотика стварно раде свој посао. Према речима стручњака, посебно отпор развијен у Неиссериа гоноррхоеае, која практично не реагује на терапије антибиотицима за кламидија и сифилис ситуација није много, али боље - бактерије које узрокују ове болести још увек реагују на одређене врсте постојећих антибиотика, али у сваком случају, спречавање инфективних болести и Брзи третман је био у ризику.

Ако СТД лечи, може да изазове озбиљне здравствене последице - упала урогениталног органа, ванматеричну трудноћу, неплодност (жене и мушкарци), поред тога, инфективне болести полно преносиве неколико пута да повећа ризик од добијања ХИВ-а.

Садашња ситуација је учинила да СЗО поново размотри постојеће методе за терапију сексуално преносивих болести и да идентификује у свакој земљи да су антибактеријски лекови развили отпор код бактерија који изазивају венеричне болести. Нове препоруке су засноване на подацима о најефикаснијим антибактеријским лековима који су прописани за болести.

Гонореја проузрокује оштећење слузокоже (гениталије, уста, ректум). Гонококне бактерије у релативно кратком временском периоду развиле су отпорност на антибактеријска средства и застареле класе антибиотика су апсолутно неефикасне.

Сада ВХО препоручује да све земље размотре третман гонореје, доктори треба да прописују само ефикасне лекове. У свакој земљи, стабилност Неиссериа гоноррхоеае, ротирајући међу становништвом, да антимикробна другачије, па стручњаци из здравствених власти треба да прати преваленцу антимикробне резистенције и да одреди најефикасније антимикробних агенаса за лечење трипера. Данас, СЗО не препоручује употребу кинолона, јер међу гонококама ова класа антибиотика је најмање осјетљива.

Инфекција са сифилисом се јавља у контакту са раном на гениталијама, ануса, ректума, слузокоже, усне, и заражене жене могу да инфицирају бебу током трудноће, што је често узрок смрти фетуса.

Према новим препорукама, за лијечење сифилиса неопходно је користити ињекциони антибиотик бензатхине-пенициллин, који је много ефикаснији од оралних лијекова.

Хламидија је најчешћа сексуално преносива инфекција. Након инфекције, код уринирања постоји сагоријевање, али најчешће особа не доживљава никакве карактеристичне симптоме. Латентни ток болести често доводи до проблема са људским репродуктивним здрављем.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.