^

Здравље

Нос

Ринореја код одраслих и дјеце: знаци, како лијечити дрогом?

Ако нормални позив ринитис ринитис (Греек рхино -. Носе), онда такво симптом као ринореју, манифестују интензивну релеасе течности и суштински транспарентни носних секрета, што буквално тече од носа (Греек рхоиа -. Флов).

Боја пражњења из носа: жуто до црно

Сјенка, боја пражњења из носа се може сматрати специфичним дијагностичким знаком који вам омогућава брзо претпоставити природу, фазу запаљења и његову природу - бактеријску или вирусну.

Цхицхание

Међу безусловним рефлексима од рођења лежао додељених заштитну реакцију попут кијања - јаким наглим неконтролисаног ослобађања ваздуха из плућа кроз носне ходнике којима долази након стимулације назалне мукозе.

Често кијање

Често кијање може изазвати и нормалне алергије и озбиљне болести. Генерално, овај процес је нормална заштитна реакција.

Свраб у носу

Свраб у носу може сметати особи прехладом, инхалацијом прашине или другим ситним честицама, алергијама, итд.

Сухи нос

Ако патите од константне сухоће у носу, треба имати на уму да су ваше шансе да ухватите инфекцију која се шири капљицама у ваздуху практично сто посто.

Лечење крварења у носу

Најчешћи узрок крварења носом код одраслих је артеријска хипертензија. Најчешће се крварење носи у поређењу са хипертензивном кризом, која захтева постављање антихипертензивне терапије.

Симптоми епистакса

Већина крвних судова носи се једнократно и може се зауставити конзервативним третманом. Рекурентна - крвари, понавља у ограниченом временском периоду који крши опште стање пацијента захтева лечење у болници ОРЛ, Хабитуал - крвари, понавља неколико пута годишње дуже време.

Узроци и патогенеза епистакса

У зависности од узрока настанка назално крварење подељене су на посттрауматске (укључујући хируршку трауму) и спонтане. Спонтано носно крварење је симптом различитих патолошких стања и болести, који могу имати и локалну и општу природу.

Крв из носа

Већина случајева појављивања крви из носа долази из посуда смештених на носној септуму. Код релативно младих људи (млађих од 35 година), крв из носа може се десити из вене која се налази иза колумеле (септума) предњег дела носа.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.