^

Здравље

Ултразвучна дијагноза (ултразвук)

Трансабдоминални ултразвук карличних органа

Ултразвук је дијагностичка метода која омогућава коришћењем рефлектованог ултразвука одређених фреквенција за визуелизацију унутрашњих органа који се налазе, укључујући и карличну шупљину: бешику и ректум, материцу са додацима и јајнике.

Трансвагинални ултразвук: припрема, као и то

Ултразвучни преглед се сматра једним од најинтензивних и најсигурнијих метода проучавања унутрашњих органа особе.

Трансвагинална цервикометрија грлића материце: како се спроводи и колико често ради

Цервикометрија је поступак дизајниран да одреди дужину грлића материце. У ту сврху се користи посебан ултразвучни уређај.

Хиперехојска формација: са анехогеним укључивањем, акустична сенка, нехомогена, аваскуларна

Свака површина ткива са повећаном густином за ултразвучне таласе је хипехоична формација. Размотрите узроке ове појаве, врсте, методе дијагнозе и лечења.

Ултразвук скротума и тестиса

Ултразвук скротумских органа почиње у положају пацијента на леђима са ултразвучним сензором са фреквенцијом од најмање 7 МХз. Ако је неопходно визуелизирати проширене вене лобарног плексуса, студија се такође врши у стојећој позицији пацијента.

Ултразвук грлића материце

Ултразвук материце је метод који је једна од најинтензивних метода која нам омогућава да идентификујемо главне узроке развоја патологије не само женских гениталних органа већ и карличних органа.

Допплер ултразвук судова простате

Ултразвучна доплерографија судова простате је ефикасан алат за неинвазивно процењивање тока крви у простату. Да процени проток крви у простате, по правилу, брзина боје и доплер енергије.

Трансрецтални ултразвук (ТРУС)

Трансрецтални ултразвук (ТРУС) се сада сматра главним методом препознавања болести простате.

Еластометрија (фибросцаннинг) јетре

Еластометри метода за процену фиброза јетре услед генерацији вибрационих импулса и према резултатима компјутерске анализе да процени промјену еластичним особинама и брзини напредовања фиброзе.

Ултразвук у урологији

Ултразвук је једна од најефикаснијих дијагностичких метода у медицини. У урологији, ултразвук се користи за детекцију структурних и функционалних промена у урогениталним органима.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.