^

Здравље

Гинеколошке болести (гинекологија)

Пукотине у вагини

Међу бројним вагиналним болестима, нелагодност и нелагодност изазивају пукотине у вагини. Многе жене имају тенденцију да сами постављају дијагнозу, најчешће приписујући симптоме гљивичној инфекцији.

Хематоцолпос

Међу гинеколошким проблемима је накупљање менструалне крви у вагини -  хематоцолпос  (на грчком хаима - крв, колпос - вагина). Ова патологија у одељку болести генитоуринарног система ИЦД-10 има шифру Н89.7.

Лечење дрозда пре, за време и после менструације

Прави проблем за многе жене је дрозд пре, за време и после менструације. Хајде да схватимо како да се носимо са овим, и да ли је то увек дрозд.

Дрозд пре, током и после менструације

Данас се многе жене жале да су забринуте због дрозда пре, током и након менструације. Да ли је ово нормално или патолошко? Чак и искусни стручњаци немају недвосмислен одговор на ово питање.

Двострука материца

Двострука материца је врло редак урођени поремећај. Говоримо о малформацији гениталног органа, који у току свог развоја постаје упарен, као резултат ембриогенетске нефузије муллерских канала.

Ановулаторни менструални циклус код жена

У недостатку овулацијске фазе у женском менструалном циклусу, она се дефинише као ановулаторни циклус. У ИЦД-10, код Н97.0 има неплодност повезану са ановулацијом код жена.

Хипоплазија материце

Термин „хипоплазија материце“ лекари користе у случајевима када је реч о недовољном развоју овог органа: тело материце је смањено у односу на нормалну старост и физиолошке норме

Цисте наботричне жлезде: како лечити?

Са компликованим и рекурентним током циста, користи се сложена терапија. У почетку се спроводи лечење циста набот, лекови се прописују у зависности од сложености патологије.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.