^

Здравље

Болести срца и крвних судова (кардиологија)

Атеросклероза трбушне аорте и њених грана

Атеросклероза абдоминалне аорте је хронична патологија. Болест карактерише специфична лезија суда, пролиферација везивног ткива у позадини масне инфилтрације унутрашњег зида, што генерално доводи до поремећаја органа и опште циркулације.

Тромбоза кавернозног синуса

Тромбоза кавернозног синуса сматра се ријетким поремећајем, а истовремено и прилично опасним, јер постоји значајан ризик од ширења упале на подручје можданих структура. 

Цардиалгиа

Када се осете болови који су локализовани на левој страни грудног коша - тамо где се налази срце, тада ће приликом контактирања лекара кардиалгија бити наведена у лекарском извештају.

Перикардни излив

Перикардијални излив је чешће последица, а не основни узрок: болест се развија као одговор на постојећи полисерозитис или другу патологију, праћену лезијом перикарда.

Брадицардиа Типес

Може се десити да нема субјективних осјећаја успоравања срчаног ритма, а ако постоје, без обзира на њихов тип, појављују се исти. Изолација различитих типова брадикардије није толико важна за пацијенте колико и за доктора у контексту одређивања тактике лијечења.

Брадикардија: симптоми, степени, ефекти

Доња граница нормалне брзине откуцаја срца варира у прилично широким границама за различите старосне групе пацијената. За одрасле у радној доби то се сматра 60 откуцаја у минути.

Лијечење палпитација: прва помоћ, што може и што не може

Међу срчаним гликозидима, најпознатији су Дигитокин, Целанид. Такве лекове прописује само лекар, јер њихов ирационални унос може довести до катастрофалних последица, чак и до срчаног застоја.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.