^

Здравље

Болести деце (педијатрија)

Спасмофилија код деце

У педијатрији се патолошка склоност нехотичним грчевима мишића и спонтаним конвулзијама - тетанија (од грчког тетанос - конвулзија), узрокована повећаном неуромускуларном ексцитабилношћу уз кршење метаболизма калцијума у телу, често дефинише као спазмофилија код деце.

Повећање црвених крвних зрнаца у урину детета: шта то значи?

Повећан садржај црвених крвних зрнаца у урину деце је хематурија. Обично се у општој анализи не откривају или откривена количина није већа од 1-2 елемента у видном пољу.

Бактерије у урину детета: разлози, како се лечити

Присуство бактерија у урину детета установљено је као резултат микроскопског прегледа његовог талога и опасан је сигнал. Шта то значи? То указује на вирусну болест уринарног система.

Бели измет у детета

Код мале деце делови црева су различитих боја: од светло жуте до браон - све зависи од исхране детета. Обично то не изазива анксиозност, али појава белог измета алармира родитеље и натера их да се консултују са педијатером, да ли је то нормално?

Субепендимална циста код новорођенчади

Приликом обављања поступка неуросонографије мозга, лекари понекад откривају бенигне шупље неоплазме након чега постављају дијагнозу „субепендимална циста код новорођенчета“. 

Пурулентни отитис код детета

Мала дјеца то трпе врло болно, поготово јер не могу родитељима рећи гдје их боли. Постоји катарални и гнојни облик болести, потоњи је врло опасан по здравље беба због веће вероватноће поновне појаве. 

Стрептодерма код деце: узроци и симптоми

Стрептодерма је један од типова кожне пиодерме (болести узроковане бактеријском инфекцијом). Стрептодерму код деце  изазива специфичан тип микроорганизама - бактерија рода Стрептоцоццус. 

Дијагноза стрептодерме код детета

Да би се дијагностиковала стрептодерма код деце, потребно је консултовати лекара. То може бити локални педијатар, дерматолог, специјалиста за инфективне болести и бактериолог. За почетак, препоручује се да контактирате свог локалног педијатра, који ће вам прописати потребан преглед и, ако је потребно, упутити вас другим специјалистима.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.