^

Трудноћа и лекови

У већини случајева, концепти трудноће и лекова су некомпатибилни. Практично сви лекови - са врло мало изузетака - имају контраиндикације за употребу током трудноће и лактације. Често, упутства за лекове кажу да их узимање током трудноће треба искључиво за лекарски рецепт. Понекад текст садржи препоруку лекару: пажљиво процените очекивану корист за мајку и потенцијалне ризике за фетус.

Ринофлуимуцил током трудноће

Лекове током трудноће - чак и за лечење прехладе - лекар треба да пропише и, како је формулисано у упутствима, процени однос очекиваних користи за трудницу и могући ризик за нерођено дете.

Сућинска киселина током трудноће: да ли могу да пијем, како да се узима?

Сућинска киселина је бели, слано-горки кристали по укусу. Нашла је своју примену углавном у ратарској производњи, као подстиче раст биљака, повећава њихову продуктивност.

Јод током трудноће

Трудна жена треба повећану стопу јода, јер фетус до рођења узима овај елемент из мајчиног тијела. И сама жена због пораста хормонске активности треба више волумена.

Бетадин током трудноће у 1, 2 и 3 триместра

Ефикасан локални препарат на бази јода са широким спектром антисептичке активности Бетадин управо због своје активне супстанце није најпожељнији алат за труднице.

Парацетамол у дојењу: дозирање

Парацетамол је веома популарна медицина која се користи за лечење не само одраслих, већ и деце и доступна је у медицинском сандуку скоро сваке породице. Ријетко, лијечење прехлада без њега.

Сорбифер дурулес током трудноће: како се узима?

Уз учешће гвожђа, одвијају се сви најважнији процеси у људском животу: синтеза ДНК, ензими, протеини, редокс реакције ткива и крвотока, дисање, енергетски метаболизам.

Дексаметазон у трудноћи: за шта је прописано?

Трудноћа је период када морате бити изузетно селективни у вези узимања лијекова. Уосталом, чак и већина "безопасан" лијек може узроковати непоправљиву штету развоју фетуса, као и негативно утјецати на цијели процес гестације.

Спреј и капи Деринат током трудноће

Током трудноће, овај алат се прописује не само као терапеутско средство у случају развоја болести, већ и као превентивно, имуностимулирајуће, антивирусно средство. Осим тога, широко се користи у гинекологији за припрему за пород, нормализује стање слузокоже, спречава инфекцију.

Глицерински чепићи током трудноће: упутства за употребу

У почетним фазама трудноће активно се производи хормон прогестерона, који опушта мишиће унутрашњих органа, што спречава претерано напрезање материце и смањује ризик од абортуса.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.