^
A
A
A

Здрава исхрана: цвекла ће постати саставни део хамбургера

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

20 April 2012, 11:25

Дијететичари Института Абердеен (Шкотска) су развили лични рецепт за хамбургер који садржи екстракт цвећа. Научници су већ доказали да је цвекла богата антиоксидантима и не спречава тело да добије "лошу" масноћу.

Када се јела мастна храна у стомаку, долази до оксидације, у којој се масноће претвара у потенцијално опасне смеше и апсорбује тело. Ове супстанце могу бити повезане са развојем канцера и болести срца.

Научници су покушали да сазнају да ли екстракт биљке који је додан прехрамбеним производима заиста отежава процесе оксидације и апсорпције "лоших" масти. Неће бити сувишно приметити да је репа корисна, јер смањује крвни притисак.

Након тестирања многих различитих биљних екстраката, стручњаци су открили да комбинација турске и цвекле даје хамбургеру добар укус и гарантује исти изглед као и једноставан сендвич.

Сада научници регрутују представнике јачег пола у доби од 21 до 60 година да учествују у студији. Учесници ће морати да једу хамбургере са ћуретином, у којој се додају или цвеће, а научници ће сазнати које супстанце из јести ће апсорбовати тело. Ако се испостави да екстракт репа у готовим производима заправо спречава апсорпцију "лоших" масти, и купци и произвођачи ће имати користи. Према ауторима рада, додавање биљних екстракта производима успорава процес оксидације, што продужава животни циклус производа на полици

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.