^

Социјални живот

Да ли контролишемо време које проводимо са справама?

Као што показују бројне студије, већина људи нема контролу над тим колико дневно времена проводе са справама и колико дуго гледају у екране монитора или паметног телефона.

16 August 2021, 09:00

Физичко кажњавање мења дечији мозак

Физичко кажњавање, чак и у благом облику, има исти штетан утицај на развој мозга деце као и насилно злостављање. То потврђују истраживања која су спровели истраживачи са Универзитета Харвард.

17 June 2021, 09:00

Како тачно погодити датум доспећа?

Стручњаци су предложили нову дијагностичку методу која помаже у одређивању датума рођења са максималном тачношћу.

15 June 2021, 09:00

Колико смо попустљиви према вољеним особама?

Постоји мишљење да се са вољенима и пријатељима понашамо попустљивије него са странцима. Али научници су доказали да у стварности није све тако.

15 March 2021, 09:00

Лоша дела миришу

На почетку експеримента, учесницима је било дозвољено да осете непријатан мирис, а затим да осете лагани бол од лагане опекотине. Дакле, научници су успели да разумеју карактеристике реакције одређене особе на непријатне физичке сензације.

05 February 2021, 09:00

Радохоличари имају већи ризик од развоја хипертензије

Амерички научници поделили су важан закључак: предугачки или заузети радни дани у канцеларији могу покренути развој хипертензије - уобичајеног синдрома високог крвног притиска. 

07 October 2020, 09:38

Познате "мушке" таблете нарушавају вид

Силденафил, познатији као Виагра, користи се за побољшање еректилне функције код јачег пола. Овај лек је прилично популаран, што се може објаснити његовом ефикасношћу и изузетно ретким нуспојавама.

11 February 2020, 17:36

Дечји осећај правде манифестује се од 3. Године

Већ од малих ногу деца показују акутни осећај правде. Они су спремни учинити много да би особа која покаже такву неправду била кажњена у складу с тим, чак и ако дете мора за то нешто да жртвује.

24 July 2019, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.