^
A
A
A

10 савјета за младе маме

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

24 October 2012, 17:52

Прва година мајчинства је беспомоћна ноћи и истовремено велика радост, као и бројни савети од рођака, педијатара и пријатеља, како се бринути о дјетету, шта радити и шта да не ради. Она једноставно може збунити младу мајку, није јасно које су препоруке корисне и које се не би требало пратити. Помоћу разумијевања ове ситуације одлучиле су се исте младе мајке које су учествовале у истраживању и одговориле на питања, а биле су заинтересоване за све труднице. Представљамо првих 10 савјета жена које су већ постале мајке и искусиле сву радост мајчинства.

Не упоређујте се са другим мајкама

Често видимо младе мајке које шетају с колицима. Жене деле једно другу корисне информације и савјете. Наравно, нема ништа лоше у томе и савет од особе која је већ наишла на проблем који вас занима је врло корисна. Међутим, не чините све што је могуће да се поклапате са неким. Сви људи су различити и сви имају свој приступ образовању.

Верујте својим инстинкама

Сигурно сте већ научили много корисних савета из књига о бризи о дјеци, гдје се, на примјер, препоручује да не узимате дете на рукама, ако је плакао тако да га не поквари. Међутим, ако осећате да ваша душа није на мјесту, када дијете плаче, онда одустаните од свих ових препорука и пратите своје инстинкте.

Не купуј превише ствари

Без сумње је веома пријатно бити ангажиран у куповини, посебно када изаберете ситне клизаче, риосхонки и шешире. Међутим, мајке са искуством кажу да ће се огромна количина ствари за новорођенчу само смјестити у плакарама, јер дијете расте брзо, а многи ствари немају ни времена да га пробају. Према томе, будите паметни, не купујте дечије ствари са коферима.

Останите мирни

Мирна мајка - мирна беба. Мање нервозно, јер је дете добро и узнемирено. Водите бригу о вашим дјетињима и вашим.

Не заборави на свог мужа

Ако пре него што супружник добије сву вашу пажњу и љубав, онда са рођењем детета многе жене оштро мењају оријентир и прелазе на дете. Покушајте да не прекршите свог мужа, јер то може негативно утицати на ваш однос. Такође младе мајке савјетују да не заборавите на себе. Дајте времена свом изгледу, јер нисте само мајка за негу, већ и лепу младу жену.

Дневни режим

Уважавањем начина дечак не захтијева додатну смиреност, већ код њега већ око годину дана се развија захтјев за оброк и сан у одређеним часовима. И вријеме буђења постепено се повећава у поподневним сатима, а спавају - ноћу.

trusted-source[1], [2], [3]

Уживајте у времену

Уживајте у минутима проведеним са децом, након што ће све време доћи када ће одрастати, и опет желите да осетите оне тренутке среће када су деца била веома мрвене.

Не покушавајте бити супермам

Не питај се превише, јер ниси гвожђе. Подизање дјеце је дугачак и трбушни пут и ако немате времена, дете те неће вољети због тога мање.

Стрпљење и опет стрпљење

Понекад је тешко бити стрпљив, поготово ако сте млада мајка. Водите рачуна о својим живцима и постаните мање нервозни, јер нема очајних ситуација, а искуство долази с временом.

Читај

Најбоље што родитељи могу учинити да образују своје дијете јесте читати. Немојте само куповати дечије књиге са лепим сликама, већ показати му занимљив свет бајки, полако наводе љубав према књижевности.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.