^

Здравље

Опште информације о запртју

Хронични констипација

Обично, дијагноза констипације укључе било ретка (мање од 3 пута по 7 дана) пражњења желуца, проблем у процесу дефекације, под којим се додељује црево је мања од 35 г дневно његове садржине.

Хронични констипација код деце

Систематично кашњење столице за 32 сата или више је у савременој медицини квалификовано као хронично запртје. Дефекција код деце треба свакодневно и редовно, у приближно истом тренутку.

Бол у затвору

Бол у затвору настаје услед тешког кретања фецеса. Проблем се може појавити у било ком узрасту. Такви симптоми чак муче новорођенчад.

Спастиц цонстипатион

У овом чланку ћемо говорити о другој опцији - појави цријевних грчева, због којих се развија констипација.

Атониц цонстипатион

Многи су наишли на проблем да оду у тоалет “у великој мјери”, али ако је ово изолован случај, онда нема потребе за бригом, то је горе када констипација стално забрињава особу и постаје норма за њега. Најчешће ова болест погађа жене, иако мушкарци нису избегли такву судбину. Углавном лекари дијагностикују пацијенте са овим проблемом, атоничким затвором.

Констипација код старијих особа

Констипација код старијих особа - одлагање столице више од 48 сати без задовољства због чина дефекације, мала количина капице (мање од 30.0 у 72 сата).

Зашто жене чешће пате од затвора?

Као што је већ поменуто, жене чешће постају жртве затвора него мушкарци. Код жена, могућност развоја ове болести је 3-4 пута већа него код јачег пола. Зашто жене чешће пате од затвора?

Четири сигурна начина лечења констипације

Ако је мотња црева слабљена, онда формирање и кретање столице може бити погрешно. Ово узрокује слабљење сигнала о потреби за дефекацијом и неусклађеност фекција на величину дебелог црева. Зашто човек треба влакна? А који су други безбедни начини лечења констипације?

Девет савета за спречавање затвора

Спречавање констипације је мали напор који захтева од особе да се концентрише и примени неке једноставне мере сваки дан.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.