^

Здравље

Болести генитоуринарног система

Ангиомиолипома левог и десног бубрега

Међу бенигним туморима постоји таква специфична неоплазма као ангиомиолипома, која се може случајно открити током снимања трбушних органа.

Пукотине у препуцијуму код мушкараца и деце

Пукотине у препуцијуму појављују се на унутрашњој страни листа коже. Обоје су мали, неупадљиви, не изазивају болне сензације и велики, који се не могу занемарити.

Хематокела тестиса

Хематокела обично настаје због крварења из оштећених крвних судова. То се дешава са трауматским повредама, хируршким захватима. Код неких пацијената, појава патологије повезана је са развојем рака тестиса, када тумор расте и нарушава интегритет скроталне васкуларне мреже.

Превенција циститиса код жена, мушкараца и деце

За превенцију хроничног циститиса важно је не одлагати мокрење, заштитити се од прехладе, придржавати се личне хигијене, посебно у интимном подручју. Доње рубље би требало да буде лабаво, немојте стискати мехурић.

Зашто је скротум отечен и шта учинити?

Симптом као што је едем скротума може се појавити из различитих разлога код мушкараца у било којој доби, може бити једностран или обостран, може бити праћен и другим симптомима, нарочито, хиперемијом и болом.

Врсте и зашто су бактерије у урину опасне?

Данас се све чешће чује питање да ли су бактерије у урину опасне. Треба ли да се појаве тамо? Испоставило се да се урин сматра условно стерилном биолошком течношћу, па нормално не би требало да садржи бактерије. 

Бактерије у урину: дијагноза, лечење

Бактерије у урину су изузетно неповољан знак који указује на озбиљан упални и заразни процес који погађа бубреге, уринарни тракт, а можда чак и крв и друге системе тела.

Бактерије у урину: шта то значи?

Различите патологије унутрашњих органа, посебно бубрега, уринарног тракта, праћене су чињеницом да се бактерије у урину жена и мушкараца почињу интензивно умножавати.

Дифузне промене у паренхиму и синусима бубрега: шта је то?

Објашњавајући пацијентима које су дифузне промене у бубрезима, откривене током њиховог ултразвучног прегледа (УЗ), нефролози и уролози говоре о ехографски визуализованим патолошким абнормалностима у ткивима и појединачним структурама овог органа.

Азотемија

Ако преведемо назив "азотемија" са латинског, то дословно значи "азот у крвотоку". Понекад се ово стање назива уремија - то јест, "урин у крвотоку", али концепти нису потпуно исти: азотемија је обично основа уремије.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.