^

Недостаци: губитак тежине на кратко

, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.10.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Популарна чињеница је да минуси соли дијете штетју здрављу. Само 3% жена поново није изгубило килограм након слиједеће слане дијете.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Недостаци дијетета: недостатак удобности у уобичајеној ситуацији

Ако ускоро имате састанак старих пријатеља или ћете присуствовати озбиљном догађају - губит ћете више килограма заказаном датуму захваљујући исхрани. Тада поново након исхране избришете тежину која је одбачена.

Дијете усмјерене на конзумирање једног прехрамбеног производа се не сматрају уравнотеженим. Метаболизам је узнемирен.

trusted-source[8], [9]

Кефир са хељдом - дисконтинуитет у менију

Ако једете само хељде са јогуртом - биће вам тежак избор када наручите укусни мени у ресторану или друштву. Шта можете да једете ако сви на рођенданској дионици деле укусну торту?

Мало је вероватно да ћете уз такве дијете моћи правилно припремити храну, тако да је погодна за вашу исхрану и не крши правила дијете. Штавише, још увек треба да једемо уравнотежено и укусно, тако да је тело здраво.

Саветујемо вам да пратите дијету не са правим коментарима и веселим узвикама које то помаже. Изабери ту дијету с којом можеш дуго да живиш и не размишљаш када ће се ова ноћна мора завршити.

Да ли сте у лошем расположењу? Није изненађујуће

Монотона ваша исхрана, што ће бити лошије расположење - а ово је јасан минус дијета. Сетите се особе која би била задовољна од праћења строге дијете. Научници, нутриционисти су дошли до логичког закључка - што је агресивнија исхрана, често људи имају нервозу, пропустљивост и раздражљивост.

Да ли сте икада чули за хормон под називом "серотонин"? То је хормон среће. Ако се одрекнете хране која садржи овај хормон, расположење ће сигурно бити изгубљено.

Производи који садрже серотонин:

  • Чоколада
  • Банане
  • Јагоде
  • Производи од брашна

Чак и ако пишу у исхрани да су такви производи строго забрањени - не обраћајте пажњу, ипак их морате користити, онда ћете имати добро расположење.

trusted-source[10]

Колико је важна течност у нашем телу

Не сједите на већини дијета које вас натерају да искључите со или минимизирате потрошњу воде. То су несумњиве слабости "погрешних" дијета. Тежина ће нестати и брзо. Само губите килограма не због губитка акумулираних масних наслага, већ због губитка течности из тела.

Наше тело је јединствено. Ако нема довољно воде, мора се извући из сопственог тела. Наше ћелије су испуњене течношћу, и ако вода није довољна за њихово пуноправно постојање, то може довести до озбиљних здравствених проблема.

Размена супстанци корисних за вас се одвија управо у води, у течном медијуму вашег тела. Немојте пратити дијете уз ограничење воде.

Неколико важних речи о нискокалоричној исхрани

Ниво калорија у нискокалоричној исхрани обично креће од 1200 калорија и ниже. Већина ових дијета је посебно дизајнирана за минималну потрошњу ниско-калоричних намирница.

У вашем цреву, тежина садржаја ће се смањити за 1,5-2 килограма због овакве исхране, а то није добро за здравље. Уобичајена тежина ће се вратити у цревену чим се вратите у уобичајену храну и омиљену храну.

И ево главног минуса дијетета. Са таквим дијетама, није важно да изгубите вишак тежине. Морамо размишљати о томе како сагоревати масноћу, а не смањујемо тежину, драги мушкарци и жене.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18]

Један од пет. Да ли је вредно изгубљене тежине?

Веома је цоол што сте изгубили 5 килограма. И биће вам задовољство чињеницом да је од ових пет килограма масти најмање за 1 килограм?

Захваљујући нискокалоричној исхрани, такође спаљате мишиће, а такође и спаљују више килограма. Ово узрокује непоправљиву штету по здравље.

Посебно опасне су дуготрајне нискокалоричне дијете, они су ваш главни непријатељ. Приликом избора дијета и узимања у обзир недостатака дијета, прво размислите о томе да ли сте донијели праву одлуку.

Лагано губите тежину!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.