^

Основе здраве исхране

Лимун за гастритис: да ли је могуће или не?

Листа спорних намирница укључује воће, посебно лимунове за гастритис. Ко може отклонити сумње и створити здраву исхрану за пацијента? Наравно, лекар коме пацијент верује.

Ораси за гастритис: ораси, пињоли, индијски ораси

Ораси могу надокнадити недостатак хранљивих састојака, повећати отпорност на болести. Које врсте ораха се могу користити за гастритис? Са великог списка на продајним полицама

Чорбе за панкреатитис: пилетина, поврће, риба, говедина

У лечењу панкреатитиса, правилно одабрана исхрана игра огромну улогу. Да би растеретили панкреас, лекари препоручују да се с времена на време пребаци на вегетаријанску исхрану. Таква храна не садржи масти, већ само протеине и угљене хидрате.

Чишћење тела кефиром

Без сумње, такав ферментисани млечни производ као што је кефир, добијен ферментацијом пастеризованог млека, веома је користан, а неки сматрају да је чак могуће очистити тело кефиром.

Каки од гастритиса

Каки од гастритиса није дозвољен ни за један облик болести. А ако узмемо у обзир да готово 50% светске популације пати од гастритиса, онда питање могућности употребе овог воћа остаје прилично релевантно.

Чоколада за панкреатитис

Тешко је замислити свој живот без чоколаде. Давно су га открили становници Централне и Јужне Америке, а у Европу је дошао касније. И за више од пола века историје, коначно је освојио наша срца и стомаке.

Мандарине за гастритис

Гастроентеролози верују да наранџасте цитрусе не треба конзумирати са гастроентероколитисом, чирима и ерозијом, јер могу изазвати јак бол и компликације. Са гастритисом, производ је укључен у мени само током периода ремисије.

Чишћење организма пиринчем: рецепти

Пиринач се налази у многим системима исхране. Она попут сунђера апсорбује токсине који зачепљују црева и уклања их напоље.

Зелени за панкреатитис: шта може, а шта не може бити?

Упала панкреаса - Панкреатитис захтева пажљив приступ исхрани. Многи производи су способни за штету, погоршање. Нису сви рецепти и методе кувања погодни.

Деток сокови: корист или штета?

Каже се да сокови од поврћа и воћа, који се називају детокс сокови, доприносе чишћењу тела од штетних материја.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.