^

Основе здраве исхране

Посуђе за панкреатитис: шта може, а шта не?

Стандардна дијета која се прописује за пацијенте са панкреатитисом је сто за лечење број 5, заснован на термичкој и механичкој заштити дигестивног тракта. Исхрана треба да буде уравнотежена, са ниским садржајем масти и угљених хидрата на позадини високог процента протеина.

Изнутрице за панкреатитис: кобасице, кобасице, кнедле, паштета

Избор изнутрица за пацијенте који пате од инфламаторних болести гастроинтестиналног тракта је веома ограничен. Чињеница је да многи изнутрице у панкреатитису могу изазвати оштро погоршање благостања.

Млечни производи за панкреатитис

Млеко и разни производи од њега воле се не само због укуса, већ и због нутритивне вредности, присуства у њима протеина неопходних за живот, укључујући албумине и глобулине, есенцијалне масне киселине, лактозу, витамине, минерале, посебно калцијум.

Воће за панкреатитис

Обнављање функције запаљеног панкреаса могуће је само придржавањем посебне дијете. За пацијенте са панкреатитисом развијена је дијетална табела бр.5п, како се акутно стање смири, замењује се са бр.5 са мање строгим правилима исхране.

Биље и зачини за панкреатитис

Корисно је да сви који су се сусрели са упалом панкреаса знају које биље и зачине за панкреатитис могу, а које не могу да се користе.

Јабуке за панкреатитис: печене, свеже, сушене

Дијагноза панкреатитиса чини да имате посебан приступ исхрани, јер. Од овога у великој мери зависи добробит пацијента. Истовремено, многа ограничења у исхрани своде се на недовољан унос корисних супстанци неопходних за његово функционисање, а којих у воћу има у изобиљу.

Чоколада за гастритис

У неким случајевима, чоколада постаје забрањени десерт. Чоколада за гастритис је из ове категорије производа. Зашто?

Поврће за панкреатитис: препоруке нутрициониста

Посебан дијетални приступ користи се и за јело поврћа које може бити присутно у исхрани - у случају акутне упале, њене ремисије или хроничног облика панкреатитиса.

Може ли гулаш са гастритисом?

За пацијенте са гастритисом, најприкладније методе термичке кулинарске обраде хране током кувања су кување (укључујући пару) и динстање.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.