^

Шта је женски кондом и како га користити?

, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Женски кондом је један од најновијих контрацептивних средстава, иако то није веома јефтина опција. Зове се Тхемис или кондом. Ако човек не жели ни да говори о средствима заштите, а сама помисао на мушки кондом га чини хистеричним, можете се бринути о себи и купити женски кондом.

Када и зашто је изумљен женски кондом?

Где је изумљен женски кондом није сигурно познат. Само је познато да је овај једноставан, али ефикасан лек изумљен 1990. Године, а појавио се на светском тржишту тек после 3 године. Први који су је користили биле су Сједињене Државе. Кондом за жене је лоше продавао док се није позиционирао као одлично средство против нежељене трудноће због насиља. Тада су жене почеле да је купују, нарочито када су се информације о АИДС-у прошириле широм света.

Женски кондом је чак почео да варира: како би заштитио афричке жене од насиља, изумитељ Сонет Ехлерс је смислио модел са зубима. Звао се РАПЕКС. Чим је злостављач починио прво трење, његов пенис је одмах прешао преко трња у жртвину вагину и повређен. Док је силоватељ болио, жртва је одмах позвала полицију и хитну помоћ.

Уобичајени женски кондом је одличан алат који штити од полно преносивих болести. АИДС и нежељена трудноћа. Његова поузданост није нижа од мушког кондома и гарантује 99,2% - највећи проценат свих постојећих контрацептивних средстава. У почетку су женски кондоми направљени од полиуретана, затим су почели да праве тањи и издржљивији - латекс. Они не миришу као неугодни као полиуретан и, штавише, нешто су тањи од мушкараца, што женама и мушкарцима омогућава да боље осјећају једно друго у гениталијама.

Како користити женски кондом?

Тхемис, или женски кондом, је једноставан за употребу, али прво морате вјежбати. То је прозирна цев од латекса или полиуретана, пречника око 8 цм и достиже дужину од 18 цм. Један од тих прстенова, као тампон, лагано се убацује у вагину, а други прстен Тхемисома остаје на улазу у вагину. За ефекат заштите од нежељене трудноће важно је да се женка правилно убаци у вагину. Први прстен мора увек бити у близини грлића материце, иза стидне кости. Када девојка уклони кондом из вагине, морате га неколико пута окренути за спољашњи прстен. Тако ће сперма остати унутра и неће бити ризика од нежељене трудноће и инфекција.

Уклањање кондома из вагине не може одмах - а то је његов шарм. Можете лећи, опустити се и ако се сексуални однос више не планира, можете га извадити за 10 сати с Тхемисом. Ово разликује женски кондом од мужјака, који се одмах уклања. Не можете ићи предалеко: користите истовремено женске и мушке кондоме, јер могу да оштете једни друге. Да, и не пријатан осећај.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Користи женског кондома

Њихова маса. Због тога Комисија Уједињених нација за АИДС тако активно промовише ову тему заштите жена од инфекција и нежељених трудноћа. Женски кондом је добар јер се може поставити у вагину унапријед, неколико сати прије секса, него задржати романтику односа. Мушки кондом мора бити одштампан и стављен у сам процес љубавне игре, а то донекле смањује осигурач. Могуће је. Због тога многи мушкарци и жене нису одушевљени употребом мушких кондома.

Женски кондом је дизајниран тако да доприноси бољој стимулацији клиториса, што повећава подражљивост жене. Ово је посебно добро за жене са слабим и средњим сексуалним темпераментом, што није тако лако „покренути“.

Женски кондом је врло добар у томе што се може користити у било којем стању мушког пениса - чак и ако није усправан.

Кондом за жене је дизајниран тако да може покрити већину спољашњих гениталних органа жене, што је штити.

Због еколошки прихватљивих материјала од којих се прави женски кондом, могу га користити све жене, чак и алергије. Нема контраиндикација. Једини амандман: они који су алергични на латекс треба да купе полиуретански кондом и обрнуто: да полиуретан не прихвата, нека изабере производе од латекса.

trusted-source[9], [10], [11]

Има ли каквих недостатака код женског кондома?

  • Наравно, постоји, као и сваки други производ. У поређењу са мушким кондомом, женка је много скупља. Троши од 2 до 6 еура за 1 производ.
  • Полиуретански кондоми имају врло угодан мирис, поготово када се уклоне. Али брзо испарава.
  • Женски кондоми нису јако погодни за оне са слабим вагиналним мишићима. Под овим условима, може испасти.
  • Такође је немогуће користити лубрикант заједно са женским кондомом, а посебно је опасно користити вазелин. У комбинацији са вазелином, гумена кондом ће се опустити и омекшати. А онда у најнеочекиванијем и непланираном тренутку кондом може да се сломи.

Ако вам је заиста потребан лубрикант, можете купити женске кондоме са мазивом.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.