^
A
A
A

Неправилна употреба кондома је озбиљан проблем јавног здравља

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

23 February 2012, 21:22

Међународни тим истраживача закључио је да је злоупотреба кондома изузетно честа у свим регионима свијета и да је озбиљан проблем јавног здравља.

Истраживачки тим за кондом (ЦУРТ) Института Кинсеи на Универзитету у Индијани окупио је више од 20 научника из различитих земаља. Већ више од 10 година провели су бројне студије на ову тему и објавили их у посебном броју часописа Секуал Хеалтх.

Према налазима научника, многи људи погрешно користе кондоме, на пример, стављају их на погрешну страну или не током сексуалног контакта. Ово је типично за становнике земаља у развоју и економски развијене земље.

Према члановима ЦУРТ-а, обука популације да правилно користи кондоме ће играти кључну улогу у спречавању ширења ХИВ инфекције и смањењу учесталости непланираних трудноћа.

"Иако желимо да мислимо да је епидемија АИДС се смањује, то не. У САД, ситуација се погоршава. Ми то и даље да очекујемо одлуку да се заустави епидемија од лекара, али то је погрешан приступ. Ми знамо како да се спречи ... Пуно заразних болести. Превенција болести је модерно решење за епидемије АИДС-а, и морамо их узети озбиљно ", - рекао је члан Цурт, главни уредник специјалном броју сексуалном здрављу, Универзитет Кентаки професор Рицхард Цросби (Ричард Цросби).

"Кондоми су иста вакцина коју смо чекали", додао је он.

Према истраживањима, да би се повећала улога заштите у превенцији сексуално преносивих инфекција, могуће је путем јавног образовања, информативне кампање на Интернету и савјетовања људи у болницама. За успех ових напора неопходно је превладати нелагодност и срамоту коју многи имају када говоре о темама везаним за секс, сматрају научници.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.