^
A
A
A

Научници су рекли како повећати трајање ерекције

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 22.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

27 September 2012, 09:00

Научник је дуго био свјестан биохемијских фактора који узрокују постављање пениса, али до сада су остали мистерија за оне факторе који га подржавају.

Тим научника са Јохнс Хопкинс универзитета су открили да еротске фантазије и стимулација ерогених зона узрокује ерекцију, и пружа азота оксида И, која се ослобађа из нервних завршетака пениса. Ова супстанца повећава проток крви до гениталија и доводи до отицања ткива. Међутим, трајање ове ерекције траје само неколико секунди. Ово откриће су направили научници пре десет година.

Тада су стручњаци имали питање како се одржава еректилна функција и како се повећава његово трајање.

Када се човек посетио сексуалним фантазијама или види лепу девојку, мозак шаље сигнале да жлезда у производњи тестостерона, али онај прави крв, активира хемијске процесе који контролишу биолошке механизме који, ако се лакше идентификују, назване вентил.

Уз помоћ отвора овог вентила, мушки орган се напуни крвљу и добија се ерекција. Квалитет ерекције зависи од рада овог вентила - то је онај који обезбеђује оно што се добија на крају свих биолошких процеса - или сабери или мекана вата.

"Већ смо знали да азотни оксид И, произведен у нервним завршеткама, узрокује ерекцију опуштајући мишиће који омогућавају крви да попуни пенис", каже коаутор др Артхур Брунетте.

Учесници у експерименту научника били су мишеви и пацови. Специјалиста је успео да утврди да је решење ове мистерије лежи у дејству азотног оксида И, који сецира крвне судове.

"Током истраживања установили смо да се физиолошки механизми ерекције могу поредити са радом аутомобила. Возач не може само да укључи паљење и оде. За кретање, потребно је притиснути педалу за гас и држати га ", каже др Брунетте.

Када човек осети први талас узбуђења, нервни завршеци гениталног органа доводе до активног кретања крвних судова, који заузврат отпуштају азотни оксид И. Ова веза наставља да подржава ерекцију.

"Када крв тече на репродуктивне органе, акција азот оксида ја, који је у зидовима крвних судова, долази у активну снагу и јавља се још више његово ослобађање" - суме лекара Брунетти.

Овај процес се заснива на повећаном протоку крви, под притиском којих ендотелне ћелије на зидовима крвног суда луче више оксида азота И.

Имајте на уму да сексуалне слабости могу бити предрасуде о срчаним проблемима.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.