^

Здравље

Болести ректума и аналног подручја

Лечење спољашњих хемороида

Хемороиди не бирају пол или године. Непријатна болест је чак постала и име домаћинства у савременом сленгу. Често међу младима можете чути израз "Зашто ми требају ови хемороиди?" (што значи проблем).

Стискање окципиталног нерва

Они који пате од рекурентне главобоље, локализоване у окципиталном региону, треба да знају да се овај симптом често манифестује штипањем окципиталног нерва.

Узроци излучивања у анусу код мушкараца и жена

Испуштање из ануса је прилично уобичајен проблем који оптерећује много људи. Али због интимности проблема, стидљивости, многи људи не иду код доктора, већ покушавају сами да третирају проблем.

Спхинцтеритис

У овом чланку ћемо говорити о сфинктеритису ректума, јер ова болест може проузроковати тешке последице.

Инструментална и лабораторијска дијагностика колоректалног карцинома

Садашњи лекови су доступни великим бројем метода за јасну дијагнозу малигних болести црева.

Итцхинг анус

Сврбеж у анусу је најчешћа примједба код контактирања проктолога, чији је узрок тешко дијагностицирати. Размотримо главне узроке аналног свраба, његове типове, методе лијечења и методе превенције.

Фистула ректума

Фистула ректума је фистула (канала, цев на латиници) - фистула која се формира између површина ткива и запаљенске зоне. Фистула изгледа као пролаз, скривен ткивом ректума, унутар кога може бити гнојни садржај.

Болести ректума

Болести ректума карактеришу типични симптоми, који се развијају развојем патолошких процеса у њему и аналног канала. У пракси, хирург болести ректума су чести, али болест може бити изазвана не само ректални патологија које се баве и хирурзи проктологији, али и онколошким, уролошке и гинеколошке болести.

Атресија аналног отвора

Атресија ануса је неперфорирани анус. Често постоји и фистула од слепе ректум вреће која се отвара на перинеум или у уретру дечака и у вагину или вестибулум вагине или ретко у бешику у девојчицама.

Леватор ани синдром

Мишићни синдром који подиже анус је епизода у ректуму, узрокован мишићним спазмом који подиже анус.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.