^
A
A
A

Статистика је одредила најопаснију аустралијску животињу

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

07 February 2017, 09:00

Аустралија је позната не само због своје удобне и топле климе, разних коралних гребена или луке Луке, већ и због масе веома опасних животиња.

У Аустралији се можете срести изузетно опасне фауне: то су смртоносни отровни рептили, пауци, инсекти, као и крокодили и морски предатори - ајкуле.

Доктор на Универзитету у Мелбурну, професор Р. Велтон је покушао разјаснити која животиња из свих аустралијских различитости представља највећу опасност за људе. Резултати статистичких анализа су је много изненадили.

Током студије, научник је упоредио информације о хоспитализацијама са Института за здравље и социјалну сигурност Аустралије, за период 2000-2013.

Утврђено је да су током тог дугог периода змајеви убили и убили 27 људи. Отприлике исти број људи умро је од угриза инсеката као што су оса и пчеле. Угризе отровних паука упућених у болничке кревете више од једанаест хиљада људи, али ниједан од њих није умро од 1999. Године.

Током тринаест година, 26 аустралијана је умрло због напада ајкула, а 19 - услед угриза крокодила.

Највећи број смрти, наиме, седамдесет и четири, резултат је угриза коња. Чини се да су коњи поштовани и сигурни животиње Аустралије. Међутим, они су изазвали више смрти од других стварно опасних створења.

Подсјетимо: ранији стручњаци су направљени списак најомиљенијих представника аустралијске фауне:

  • Плавокоса хоботница, која може послати 26 здравих мушкараца на један свет са сопственим гризом, а његов отров је препознат као јачи акцијом од цијанида, за 10.000 пута.
  • Тигерова змија је рептил два метра, чији залогај узрокује утрнутост, парализу и смрт.
  • Тринаест врста опасних "црних удова" пајкића, чији пораз узрокује много непријатних симптома, укључујући паресу, парестезију и чак и менталне поремећаје.
  • Спидер Атрак, чији залогај је смртоносан за људе.
  • Крижни крокодил - његов угриз се сматра јачим од белог ајкула. Крокодили нападају људе близу обале, или на плитку обалну дубину.
  • Десерт змија Таипан, способна да убије до стотину људи са једном дозом свог тровања, с обзиром да је лучење његових жлезда скоро 180 пута отровније од кобра.
  • Бикови од ајкула су релативно лена створења која се не могу рећи мушкарцима, који су чак превише агресивни и нападају, укључујући људе.
  • Кубомедуза и медуза Ируканџи су светлија прозирна мала медуза, чији залогај узрокује неподношљив бол и смрт.

Професор Велтон, која је провела доста времена проучавајући статистичке чињенице, приметила је да је њен рад потпуно фрустриран стереотипом о величини и категоријама опасности од аустралијских животиња. На крају крајева, коњи нису раније били разматрани, као што су животиње, што представља за људе било какву опасност.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.