^

Здравље

Узорак Нецхипоренка

, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Суђење Нецхипоренко је један од начина за одређивање инфламаторне болести генитоуринарног и бубрежног система. Практично сви хронични, а још акутнији облици таквих болести предлажу методу као што је тест Нецхипоренко.

Ова техника развила је изузетан научник, хирург, уролог Нецхипоренко Алекандер Закхаровицх. Као лекар Нецхипоренко је постао познат у вези са успешним операцијама везаним за бубрег и генитоуринарски систем.

Практично цијели његов живот Нецхипоренко је био ангажован у проучавању онколошких обољења уринарних органа, као и пијелонефритиса. Осим тога, он је уведен у клиничку праксу стварања ефикасне методе дијагностике формираних елемената у урину - суђењу Нецхипоренко, Александар М. Совјетски лек по први пут у историји одржана цистектомији (потпуно уклањање циста и тумора) у бешике, затим "слепе" сутура ресекција повреде.

Зашто је Нецхипоренко тест учињен?

Сврха ове анализе је једноставан - што је пре могуће и што је ближе могуће идентификовати могуће болести бубрега и почну ефикасну терапију. Баш као узорак Аддис - Каковского на Нецхипоренко метода допушта да покаже број абнормалних белих крвних зрнаца - белих крвних зрнаца, црвених крвних зрнаца и протеина у урину једињења, и стога прецизније дијагностицирање бубрежну патологије. Би Нецхипоренко сампле омогућава детаљнији у поређењу са општом, конвенционалног анализе урина, описи таложити. У принципу, аналитичка студија често нису видљиви из формираних елемената у урину замагљивања и репродукцију микроба у њој.

Тест Нецхипоренко је веома једноставан и приступачан метод који одређује количину највидљивијих једињења у малој количини материјала - урину.

Понекад пацијент није у стању да узима узорке другим методама због тешкоћа са уринирањем. Онда једноставна анализа - тест Нецхипоренко може постати примарно, након опћих анализа, правовремених, префињених информација за доктора, а такође пружити могућност за израду плана за даљу свеобухватну дијагнозу.

Како је урадјен тест Нецхипоренко?

Материјал за лабораторијско истраживање се узима у било које доба дана или ноћи. Стандард за анализу је узорковање просечног дела, обично ујутру. Пацијент самостално прикупља материјал у посебном чишћеном контејнеру, уз претходно извођење хигијенских процедура. Понекад, према индикацијама, урин може узети катетер.

Шта може сведочити о Нецхипоренко?

Као иу другим техникама, у овом методу постоје границе норме. Свако одступање од њих је сигнал о овој или оној болести. Ако беле крвне ћелије "прелазе" границе утврђене норме, то указује на пијелонефритис, хронично или акутно, све зависи од броја бијелих тела. Еритроцити који премашују праг норме могу указивати на озбиљну болест - гломерулонефритис или патологију уринарног тракта, хематурију.

Суђење Нецхипоренко се користи више од 100 година у руској медицини и популарна је метода у клиничкој пракси страних лекара. Ово је једноставна, информативна анализа која не захтева посебну припрему, а његови резултати су обично готови у року од једног дана.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.