^

Здравље

Узорак стакла

, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Узорак стакла је ефикасан начин за идентификацију патологија, хроничних и акутних, у уринарном тракту. Овај метод је посебно важан за одређивање тачне локације упалног фокуса. У уролошкој клиничкој пракси користе се два метода. Постоји стаклени узорак од два порта, као и стаклени узорак од три порта. Такође се називају узорак од два стакла и, према томе, три стакла. Обе методе примењују се на један део материјала - урин.

Сврха методе је узорак стакла важан за дијагностичке активности. У урологији, нарочито у погледу мушкараца, стаклен узорак помаже идентификацији уретритиса, тумора, локализације и фокалне зоне у простату. Ако се формирани елементи налазе само у првом контејнеру, онда то може указивати на патологију или инфекцију у уретер или уретрални канал. Ако велика количина нечистоћа (леукоцита и црвених крвних зрнаца) су идентификовани у два контејнера, стакло узорак помаже разјаснити "територија" и тренутно отвореног сајта запаљења у бубрезима, поред одређивање инфламаторну зону у уретера.

Ако се узорак стакла понавља више пута, а резултати остају исти алармантни, то може указивати на онколошки процес. Када је у другом својству појавити гној и формирање слузи, то указује запаљење бешике, микробиолоłких или бактеријске инфекције, као што слуз указују упалу простате.

trusted-source[1]

Како иде узорак стакла?

Пре сакупљања материјала, пацијент не сме уринирати пет сати. Прикупљање узорка са два стакла, пацијент у једном урину испуњава два контејнера. Прво се прикупља не више од 100 мл материјала, а остатак се сакупља у другом. Ако је узорак са три стакла прописан, пацијент прикупља урин за једно уринирање у три контејнера у редовним интервалима. Стаклени узорак три порта често је праћен стимулацијом важног мушког органа - простате. У овој области врши се масажа, а семенски весићи се такође масирају. У прва два контејнера сакупљен је једноставан мокар, али не интензивно, оставити материјал за трећи контејнер. Након иницијалног сакупљања, врши се одговарајућа светлосна масажа, а затим се пуни треће стакло. Заправо, трећи последњи део је најновији за истраживање.

Узорак стакла је озбиљна микробиолошка метода, упркос једноставности. Ова једноставна процедура открива активност леукоцита, а понекад и узрок настанка крвних угрушака (хематурије) у урину.

Узорак стакла је двосмеран и троструки - у чему је разлика?

Поред тога, да разлика у броју контејнера, не постоје посебне разлике у овим опцијама. Једина ствар за коју је потребан узорак од три стакла за анализу заједно са масажом простате. Поред тога, узорак стакла у три резервоара вам омогућава да прецизније одредите узрок и стварни извор гнојног испуштања у урину (пиурија). По правилу, гној и слуз се појављују након стимулације - масажа, и усаглашавање у трећем стаклу.

Узорак стакла је три-портован, тачније узорак са три стакла, један је од најефикаснијих елемената у комплексној дијагнози хроничног простатитиса. Такав тест се назива и "златни стандард" клиничке дијагнозе за такве болести. Узорак стакла је апсолутно безболан и ефикасан метод дијагнозе.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.