^

Здравље

Клиничке студије

Повећана количина црвених крвних зрнаца у урину код жена

Повишени еритроцити у урину жена важан су дијагностички знак који може указивати на различита патолошка стања, повећан стрес на унутрашње органе и системе, оштећене процесе адаптације и још много тога.

Анализа простате

Лабораторијско испитивање телесне течности која се излучује простата - анализа излучивања простате - је неинвазивна (безболна и безбедна) дијагностичка процедура. Ова анализа омогућава вам да процените стање жлезде, као и да одредите болест у раној фази.

Циститис тестови: шта да узмем?

Не треба се играти са својим здрављем, поготово зато што није тешко дијагностиковати циститис. Уз постојеће притужбе, пацијент се може обратити свом терапеуту, а он ће направити прелиминарну дијагнозу на основу медицинске анамнезе и лабораторијских тестова и одлучити који ће доктор посјетити: пацијента, уролога, нефролога, гинеколога, венеролога, итд.

Резултати мрља на флори: леукоцити, еритроцити, епител, слуз

Гинеколошки или уролошки размаз је проучавање не само микрофлоре која живи у нашем телу, већ и других компоненти унутрашњег окружења, које такође могу да носе важне информације за дијагнозу.

Бактеријска и небактеријска флора у размазу

Кокална флора у размази, чији су представници сферног облика, може се представити у свом богатству њене врсте. Нормално, коке заједно са другим опортунистичким и неутралним микроорганизмима у вагини су присутне у укупном волумену не већем од 5%.

Шта показује мрља на флори?

Резултат микробиолошког или цитолошког прегледа може се дати пацијенту или послати лекару који је прописао анализу (гинеколог, уролог итд.). За снимање доказа обезбијеђен је посебан облик бактериолошког или цитолошког прегледа.

Еритроцити у урину: симптоми, ефекти, дијагноза

Жалбе на бол обично прате уролитијазу, циститис, кризу мокраћне киселине. У другим случајевима бол можда неће бити. Највећа опасност у овом случају су туморски процеси у бешици и бубрезима.

Узроци повишених црвених крвних зрнаца у урину

Резултати лабораторијских тестова често постављају многа питања пацијентима. Ово је посебно случај када се крвни елементи појављују у текућинама, гдје они обично не би требали бити - на примјер, ако се црвене крвне станице налазе у урину.

Стрептоцоццус ин а свеат ин вомен, витх прегнанци, мен анд цхилдрен

Стрептококи су грам-негативни микроорганизми, који су узрочници многих заразних инфективних и инфламаторних обољења. 

Анализа мрља на флори: како се припремити, шта показује?

Међу бројним лабораторијским истраживањима налази се микрофлора - анализа која одређује присуство бактерија на мјесту сакупљања, а такође их идентификује.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.