^

Здравље

Клиничке студије

Клебсиелла у фецесу одрасле особе и детета

Клебсиелла је врста ентеробактерије, која је опортунистички патоген. То су грам-негативни штапићи у облику капсуле, распоређени појединачно, у паровима или у ланцима. Сматрају се веома опасним, јер. Отпоран на постојеће антибиотике.

Анализа фекалија на Хелицобацтер пилори

У овом тренутку, Хелицобацтер пилори је препозната као једна од најчешће дијагностикованих инфекција које погађају људе. Назив овог патогеног микроба буквално се преводи као „бактерија у облику спирале која живи у пилоричном (доњем) сегменту желуца“.

Повећана количина црвених крвних зрнаца у урину код жена

Повишени еритроцити у урину жена важан су дијагностички знак који може указивати на различита патолошка стања, повећан стрес на унутрашње органе и системе, оштећене процесе адаптације и још много тога.

Анализа простате

Лабораторијско испитивање телесне течности која се излучује простата - анализа излучивања простате - је неинвазивна (безболна и безбедна) дијагностичка процедура. Ова анализа омогућава вам да процените стање жлезде, као и да одредите болест у раној фази.

Циститис тестови: шта да узмем?

Не треба се играти са својим здрављем, поготово зато што није тешко дијагностиковати циститис. Уз постојеће притужбе, пацијент се може обратити свом терапеуту, а он ће направити прелиминарну дијагнозу на основу медицинске анамнезе и лабораторијских тестова и одлучити који ће доктор посјетити: пацијента, уролога, нефролога, гинеколога, венеролога, итд.

Резултати мрља на флори: леукоцити, еритроцити, епител, слуз

Гинеколошки или уролошки размаз је проучавање не само микрофлоре која живи у нашем телу, већ и других компоненти унутрашњег окружења, које такође могу да носе важне информације за дијагнозу.

Бактеријска и небактеријска флора у размазу

Кокална флора у размази, чији су представници сферног облика, може се представити у свом богатству њене врсте. Нормално, коке заједно са другим опортунистичким и неутралним микроорганизмима у вагини су присутне у укупном волумену не већем од 5%.

Шта показује мрља на флори?

Резултат микробиолошког или цитолошког прегледа може се дати пацијенту или послати лекару који је прописао анализу (гинеколог, уролог итд.). За снимање доказа обезбијеђен је посебан облик бактериолошког или цитолошког прегледа.

Еритроцити у урину: симптоми, ефекти, дијагноза

Жалбе на бол обично прате уролитијазу, циститис, кризу мокраћне киселине. У другим случајевима бол можда неће бити. Највећа опасност у овом случају су туморски процеси у бешици и бубрезима.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.