^

Здравље

Физиотерапија

Комплекс вежби, вежбање терапије за хронични и опструктивни бронхитис

Вежбе за бронхитис представљају додатни метод лечења, дизајниране су да убрзају лечење, зарачунавају весеље, враћају тело после болести. Да ли ваздух дише доприноси томе, и како?

Банке на леђима за лечење одраслих и деце бронхитиса

Људи старије генерације у својим комплетом за лекове имали су банке које су, кад су се кашњавале, упалила пнеумонија. Они су стварно слични по облику банкама, али имају заобљено дно. Њихов капацитет је 30-70 мл.

Како направити масажу с бронхитисом: дренажа, вибрација, може, спот

То је могуће због основних принципа терапеутске масаже: побољшања циркулације крви, циркулације лимфне течности, метаболизма и трофичног ткива.

Вежбе физиотерапије за болести гастроинтестиналног тракта код деце

Физичке вежбе утичу на варење кроз централни нервни систем кроз мотор-висцералне рефлексе. Посебне физичке вежбе побољшавају циркулацију крви у органима абдоминалне шупљине, што помаже у смањењу стагнације и обнављању нормалне функције мотора.

Физиотерапија за болести црева код деце

Физиотерапија за болести црева код деце се прописује у зависности од врсте поремећаја. У синдрому иритабилног црева са запремином, са функционалним запињањем, развијене су следеће препоруке.

Електропунктура

Електропунктура - ефекат на биолошки активне тачке код одређених струја ниске фреквенције, који су изразили инхибиторне, аналгетске, хипосензитивне, антиангиналне ефекте.

Терапија за недостатак сна

Посљедњих година се све више расправља о могућности кориштења лишавања (депривација сна) за лијечење депресивних стања. Већина истраживача препоручује коришћење овог метода како у почетној фази ендогеног депресивног напада, тако иу случају терапијски отпорне депресије.

Хигијенска и терапијска гимнастика

Примењена јутарња хигијенска гимнастика и терапеутска гимнастика. Јутарња хигијенска гимнастика у трајању од 5-15 минута је од велике здравствене вриједности и укључује једноставне вјежбе за гимнастику и дисање, као и вјежбе опуштања.

Акупунктура

Акупунктура је једна од метода рефлексне физиотерапије. Метода се заснива на фило- и онтогенетској повезаности одређених површина коже кроз нервни и хуморални систем са унутрашњим органима.

Вибрационо опуштање

Релаксација вибромаше је комбиновани ефекат на људско тијело нискофреквентних вибрација променљиве амплитуде и периодичног механичког удара ваљка.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.