^
A
A
A

Стврдњавање је пут до здравља детета

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Можете почети поступак каљења у било које доба године. Најважније је да се то дешава постепено и редовно. Усклађеност са правилима темперирања омогућава побољшање здравља детета и смањење учесталости посета педијатрији.

Заливање, трљање, ваздушне купке и физичке вежбе ће имати користи ако их урадите у складу са правилима:

  • Шетајући по стану босим ногама је први корак у "новом" животу. Дозволите да мрвица шета босоног и на трави, песку, шљунку у топлим летњим данима. А ипак, можете у двориште ставити слив са водом и пустити да дете у њему "удари" одређено време.
  • Шетња - "зелено светло"! Зими, укупна количина времена проведена на улици треба да достигне 3-4 сата дневно. У лето можете да дишете кисеоник читав дан.
  • Научи да спавате са отвореним прозором у било које доба године.
  • Вјежба је одличан додатак ходању. Сваког јутра, почните са мало пуњења, а за шетњу - играјте активне игре.
  • Цравације су посебна фаза отврдњавања. Морате их започети с трљањем мрвица тијела са мокрим фротирним пешкиром. Затим можете наставити до подножја: излијете два базена са водом различитих температура и наизменично спуштајте стопала бебе у 20 секунди у топлој води, а затим 10 секунди у хладноћу. За месец дана прелазимо на колена са ногама на воду на собној температури, а месец или два касније, до супротне душе са температуром хладне воде од најмање 20 степени.

После туширања посуђите сувом ручком.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.