^
A
A
A

Шта је зоофилија?

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Зоофилија (зооерастиа) је парапилија, дефинисана као жудња за животиње или препознавање животиња као сексуално атрактивна. Термин "зоофилија" предложио је 1894. Године њемачки психијатар Рицхард Крафт-Ебинг у својој књизи "Сексуалне психопатије".

Није никаква тајна да се у древним временима однос према сексуалној привлачности према животињама и добијању сексуалног задовољства у њиховим контактима са њима значајно разликовао од модерног. Примитиван човек "није чудно да је дух или животиња може да се упале са страшћу за људско биће, као што то бива са људима, а док је навикао антхропоморпхисе, па чак и идеализирати духове и животиње, не шокирају могућност сексуалног односа са овим бићима у супротности ,. Њихову наклоност је за њега посебна атракција и улива осећај поноса. Не само у фолклору, али у свакодневном животу чујемо "кредибилан" причу о девојци, заљубио се у одређене животињске томиасцхихс Радим на томе, и изненада нестају и да се врати мајки деце рођене у ванбрачној заједници са својим најближима ", - каже највећи руски етнограф крај КСИКС века Схтернберг.

Грчка митологија даје бројне примере сексуалних односа са животињама, не само са боговима, да прихвате свој изглед, али и са истинским представницима фауне (најпознатији Стори (отмицу Европи, прича о Леда и др.) - о жени краља Минос на Крит Пасипхае заљуби у бик и Минотаур који га је родио, након чега је поражио псе). Мајка Александра Македонског увјерила се да је њен син рођен од божанске змије. Један од најбољих узорака древног прозе - "Метаморфозе" по апулеиус - садржи чувени опис сексуалног односа између "племенитом и богатом матрон" и јунака претворио у магарца (важно је напоменути да је жена узима свој природни дупе).

Ниједна мање свесна сексуалних могућности животиња била су Кинези. Кинески свитак из КСИКС века, који се налази у Хермитаги, садржи слику европске жене која замењује гениталије за језик дупета који се нагиње према њој. У КСИКС веку је изведена акварел "Сећање на љупка", која се налази у једној од московских приватних колекција. Занимљиво је напоменути да магарац сања о мушком учеснику на хетеросексуалној еротичној сцени.

Министри удружили обожавање Баала - "наменски" младића (назван по јеврејском кедесцхим) не само се баве проституцијом у корист цркве, али садржи посебне псе обучене у исту сврху. Новац зарађен од продаје ових паса назван је "плата пса". На пропагирање бестијалности међу античким Јевреја може се видети из чињенице да је посебно забрањено заповести Мојсија: "Не треба да спуштају на било коју животињу, да се упрљати са њим, а жена не би требало да блудничим са животињом ... Који каљају животињама - смрти њему и животињи "(Левитик, 18, 22, 20, 11).

Тако, бестијалност (или зооерастииа, бестијалност, содомија, бестиализм, бестиофилииа) је као полова сексуалности, као разбибригу за интелектуално ограничених људи (пастири, младожења који су у условима продужене изолације супротног пола) или, напротив, један од начине добијања необичних, изузетних задовољстава људи који су задовољни свима осталима.

Бестиалити Први тип је уобичајено у сточним областима, нарочито тамо где се строго кажњавају предбрачни секс и неверство жена, тако да момци могу почети секс тек након брака. (У неким селима постоји традиција "тестова" младих људи 15-16 година старости и предају им технику коитуса уз помоћ гузици.) Према А. Кинсеи, 40-50% младих људи у руралним подручјима имали зоофилицхеские контакте, а у 17% случајева заврши ејакулација и оргазам. Као опште правило, као објекти сексуалног задовољства су домаће животиње: козе, овце, магарац, Марес, краве, али постоје случајеви сексуалног контакта са живине (кокошке, гуске) и малих животиња (зечеви, итд), који се обично праћен садизам.

Тип бестиалити второрго је детаљно описано у европској књижевности - од де Саде и дела француског романтизма у првој четвртини КСИКС века до проглашен најпродаванији модерне порно звезде Силвија Боурдон "Лове -. Представља празник" Ево како Бурдон & говори о свом првом искуству са њуфаундлендера: "Ја је спопала необичан, не тестирао сам икада оргазма сам уживао и секси, и ум, уживајући успешно реализовао идеју, а он је испружио на мене, режи, ми пуњење слине за њега .. Само су ријечи недостајале. "

Ипак, према статистикама, међу женама, зоофилија је мање честа и чешће се обављају као кунилингус са псима и мачкама. Употреба животиња за само-стимулацију је сасвим разумљива, јер живе са човеком, често постају прави пријатељи, тако да имате жељу да им верујете и телесно. Поред тога, никоме неће ништа рећи о сексуалним фантазијама власника. Међутим, треба запамтити да је њихов ум и даље инфериорнији према људима. У клиничкој пракси, случај је познат када је једна старија жена, користила мачку за само-стимулацију, замазила њен клиторис тинктром валеријана. Од јаких осећања, домаћица се "неко време" одвојила ", а животиња, такође, не може да заустави, огреба своје гениталије.

Поред тога, водите љубав према животињама, морате узети у обзир карактеристике њиховог сексуалног понашања и структуре гениталних органа, који се могу много разликовати од људи. Тако, на пример, у пенису пса постоји хрскавица која, када је потпуно попуњена, постаје попречна за пенис и враћа се у првобитни положај тек након ејакулације. Ако је, међутим, пречник рупе у коме је уметнут пенис мањи од ове хрскавице, уклањање узбуђеног члана може бити болно и за особу и за пса.

Тешко је недвосмислено рећи питање третмана зоофилије. Класична сексопатологија то сматра прелазном, супститутивном перверзијом. Са друге стране, савремени поглед на проблем претпоставља потребу да се третирају сексуална одступања која представљају друштвену опасност или су узнемиравајући фактор за сам превозник. Дакле, мора се признати да све док зоофилија, односно само-стимулација уз помоћ животиња не наноси штету њима и не мучи особу, она остаје његова лична афера.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.