^
A
A
A

Интензитет сексуалне активности

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Интензитет сексуалне активности је важан, али не и главни индикатор, који индиректно карактерише такозвани нормалан сексуални живот.

Концепт норме у сексологији је једно од недовољно развијених питања. Дуго времена ова норма је идентификована са специфичним дигиталним подацима о броју сексуалних дејстава током одређеног временског периода и трајања сексуалног односа, што је довело до различитих грешака и изазвало бројне иатрогеније.

  • "Норме" интензитета сексуалног живота

Од древних до садашњих дана, направљени су бројни покушаји да израде неке просечне норме интензитета сексуалног живота. Дакле, Зороастер (Персиа) је прописао да има коитус 1 пут за 9 дана. Соломон и Мохаммед за удате жене су у својим временима успоставили норму 3-4 коитуса месечно, ако немају посебне разлоге да се привремено уздрже од сексуалне активности. Најудаљеније од ових норми, у зависности од професије, назначене су у Талмуду. Према овој светој књизи, млади људи без одређено занимање дозвољено да имају сексуалне односе сваки дан, занатлије и радници - 2 пута недељно, научници - 1 пут недељно, проводници караван-1 једном месечно, морнари - 2 пута годишње. Просјечна стопа за Мојсију (Библија) је 10 сати месечно. Готово исте норме које срећемо у лутеранској религији. Мартин Лутхер је сматрао нормом од 2 цоитус седмично.

Сами су речи "ретко" и "често" релативне и зависе од њиховог тумачења сваког пацијента. Дакле, за исто питање: "Колико често имате сексуални однос?" - од једног пацијента можете чути: "Веома често, скоро сваке деценије", а од другог: "Не често, има дана када не више од једног пута." Очигледно, интензитет сексуалног живота и однос жене са њом могу индивидуално нихати у широким границама.

Дакле, у књизи "психотерапија" Д Мииллер-Хегеманн каже да, према Сцхулз-Хенцке, способност да оргазма код мушкараца креће у распону од 1 сношаја месечно до 3 пута дневно, а за жене - од 1. Коитуса у 2-3 месеци до 1 пута по ноћи. Подаци Д Мииллер-Хегеманн, без сумње, значајно су смањени. И мушкарци и жене, у неким случајевима, ова способност је знатно већи. Тако ГС Василцхенко указује да је максималан број оргазама код мушкараца је 6,8 ± 0,52 по дану.

Дају максималне мушке ексере, описане у научној и фантастичкој литератури.

Монографија В. Андреева спомиње маурског племића који је три дана имао сексуалне односе са 40 жена из свог харема.

Јулиус Цаесар поседовао изузетно јаку сексуалну узбуђеност. Живео је паралелно са многим женама. Његове љубавнице биле су многе жене римских сенатора, краљице (египатска краљица Клеопатра и мавретанска Еуња). Из Клеопатре је имао сина, а његова дугогодишња љубавница Сервилиа, мајка Брутуса, довела је Цезара и његову кћерку Јулију Трећу. Народни трибун Хелвиус Цинна чак је написао и нацртао рачун којим се Цезару омогућава неометана комуникација са свим Римским женама, наводно повећање броја потомака великог Цезара. Противници Цезара приписали су му, поред такве хетеросексуалне промискуитетности, распрострањена употреба пасивне педерастије. Дакле, то је ушао у историју изражавања римског сенатора Цурио Старијег, који је у свом говору рекао да Јулије Цезар "омнијум вирорум мулиерум Налази и Омниум мулиерум Вир".

Избор Саксоније и краљ Пољске Август ИИ био је супруг од 700 жена и отац 354 деце. Август ИИ Јаки је добила надимак, док је у шали сломио потковицу, поравнајте у рукама шоље и плоче, ваљање прсте као папир, јаке пруске талира. Према њему, током ноћи је посјетио до пет љубавница.

У грчкој митологији познат је тринаести подухват Херкула, који је, по наређењу микенског краља Еврасфеија, преко ноћи оплодио 40 девица. Према другим изворима, Херкул је постигао овај подвиг, када му још није стара 20 година, на захтев краља Теспијана, кога је задивио сјајном чистоћом и интелигенцијом. Теписи буквално су молили Херкула да даје наследнике својих 50 кћери. Херцулес се сложио, а за девет месеци принцезе су родиле 51 бебу (једна је родила близанце). Истина, мађарски историчар Лајос Мешттерази сумњао је да се све ово догодило у једној ноћи, објашњавајући овај детаљ са "култом Херцулеса".

ГС Василцхенко је гледао једног кипара који је годинама имао најмање 6-7 ејакулација дневно. Без овога, није могао креативно да ради. ГС Василцхенко цитира из Кинсеиовог извјештаја, у којем се наводи да је један адвокат у трајању од 30 година имао просечно више од 30 ејакулација недељно.

У нашој пракси у више наврата смо срели жене које су имале 8-10 сексуалних односа дневно, 80-100 коитуса месечно.

Хавелок Еллис извештава једну сеоску девојку која је имала коитус у низу са 25 момака и дечака без икаквог нарушавања њене психике. Наравно, максимални сексуални ексцеси пада на удио професионалних проститутки. Дакле, Лавсон пише о једној жени из Маркуесских острва, који је служио 103 мушкараца за једну ноћ.

Треба напоменути да су неке жене, има један оргазам може одмах почети да примају други а затим и трећи, и тако даље .. Међу нашим пацијентима су биле жене које су имале прилику да добију до 10 или више оргазама у једном сексуалном чину (или серија оргазма мултиор- суппоситивност). Датирамо изузетне примере.

ЛИ Иакобзон и ИМ Порудомински сматра нормалним коитус 1 сваких 3-4 дана, Н.В. Иванов, "релативна медицински норма" за људе 34-35 година - 2-3 коитус недељно, СЛ Селитски истим 2-3 цоитус седмично сматра "максималном нормом".

В. Хаммонд је предложио много строжије норме. Сматрао је свакодневни коитус вишак за чак и најјаче и здравије мушкарце. По његовом мишљењу, цоитус 2 пута недељно такође ће бити вишак, а већина људи ће довести до прераног губитка сексуалних способности. Очигледно, такав нереални поглед на Хаммонда може се посматрати као израз моралности викторијанизма који је у то вријеме превладавао у Енглеској. Према Хаммонду, човек треба да започне сексуални живот не пре 21 године. У доби од 21-25 година, он поставља норму-1 цоитус за 10-12 дана, а 25-40 година - једном недељно. Д Мииллер-Хегеманн с врло занимљиве податке Давис, проведено профила међу 1.000 жена са високим образовањем 2% испитаница су имале 1-2 коитуса преко ноћи, 1 сат по ноћи - 8%, за време коитуса 2 - 33%. 1 цоитус недељно - 45% и 1 цоитус месечно - 12%.

Тренутно ГС Василцхенко с правом истиче да је значајан опсег интензитета сексуалног живота норма, јер сам интензитет зависи од многих узрока биолошке, психолошке и друштвене природе. У вези са ускраћивањем сексуалне патологије у модерном функционалном кичмене немоћи да могу настати услед исцрпљености нервних центара кичмене мождине, самог појма вишка и сужена је стекао другачије значење.

Исто важи и за савремене погледе на мастурбацију. Не поричући неке негативне психолошке ефекте мастурбацију као прилог Онанист социјалних контаката (аутизатион), потапања у преиспитивања, посебно код осетљивих младих људи са псицхастхениц особинама личности, високо осетљивих и узнемирујуће, дефинитивно треба рећи да је било лоше ефекте мастурбација није узрокује и обично зауставља са појавом редовног сексуалног живота.

У старој сексолошкој литератури, штета проузрокована мастурбацијом изједначена је са посљедицама куга и других епидемија. Као болести које су директно повезане са мастурбацијом, епилепсијом, шизофренијом, неуростенијом. Најдуже мишљење је било на узрочном односу мастурбације човека са импотенцијом кичме и женског онанизма - са фригидитетом, нимфоманијом, болестима екстерних гениталија.

Тиссот је веровао да је мастурбација чешћа код жена него код мушкараца. Рохледер је чак претпостављао да је од 100 жена, 95 икада ангажовано у мастурбацији, Делаиде такође верује да је мастурбација једнако честа и жена и мушкараца. ИИ Мецхников, у свом Студиен убер Натес дес Менсцхен, каже да девојке мастурбирају много мање дечака, објашњавајући ово каснијим појавом њихове сексуалности. М. Мар-гулис цитира Гутсеит: "Готово свака девојка од 18 до 20 година која нема сексуални однос се бави мастурбацијом". ИЛ Ботнева је приметио једног пацијента који је имао до 15 мастурбативних оргазма дневно. Према К. Имелинском (Пољска), мастурбација код дјевојчица забиљежена је у 44,8% случајева. Истраживачи других земаља извјештавају о сличним подацима.

Најозбиљнија пажња треба посветити квалитетној страни сексуалног живота, пуноправни сексуални живот жене треба одредити сљедећим показатељима:

  • присуство физиолошког оргазма код жене након сваког сексуалног односа или, у сваком случају, након 75% сексуалних дејстава;
  • присуство у истим границама психоемотионалног оргазма (у сваком случају, током првих десет година живљења заједно);
  • задовољство мултиорганистичке потребе (оргазамске серије), ако их има. У овом случају, неопходно је искључити патолошке услове, односно нимфоманију;
  • коинциденција опсега прихватљивости код оба супружника и одсуство других врста сексуалне нескладности;
  • замишљен и адекватан систем заштите од трудноће са очувањем могућности периодичне ударе семена у женским гениталијама.

У присуству ових индикатора, учесталост сексуалних дејстава по нашем мишљењу није од значаја.

Неки аутори верују да одсуство оргазма код жене са општим задовољством не утиче знатно на њен сексуални живот.

Од фактора који утичу на интензитет сексуалне активности, помињемо рани почетак сексуалне активности код мушкараца, што понекад доводи до бржег смањења интензитета. Рани почетак сексуалне активности код жена у случају силовања или прераног брака без љубави (источне државе) може довести до смањења или потпуног потискивања либида, аверзије на сексуални живот.

ВА Киселев и У. Г. Зубарев, испитујући 186 хладних жена, напомињу да је раније девојчица почињала сексом, то је већи проценат фригидности. У случајевима хипер-сексуалности, рани почетак сексуалне активности доводи до суперпотенције жене. Прекомерни замор, физичка и ментална астенија доводе до смањења интензитета сексуалне активности.

Интензитет сексуалног живота утиче на професију, иако нема консензуса о овом питању. Неки аутори тврде да ментални рад изгледа смањује либидо и потенцијал. Посебан значај у смањењу потенцијала истраживача везаних за математику. Поуссаис још 1836. Године написао да су математички проблеми притиснути сексуалну потенцију, А Г. Де-Ку, М. Санкт-Арге саветовао да урадим математику да одврати од претераног сексуалног узбуђења. Исто мишљење дели В. Хаммонд. Г Де Ку и М. Санкт-Арге наводе пример математичара који никада не би могао завршити коитуса, јер пре оргазма, изненада дошло до решења неког геометријског проблема или једначине, који је био само заузет тог дана.

Н.В. Слетов испитивање 67 случајева мушког лечења импотенције који је био неефикасан, утврдио да међу њима је 12 наставника математике, 4 инжењера, теоретичар, астроном 1, 10 рачуновође, 16 инжењера и рачуновође и касе 5. Према томе, од 67 неуспешно третираних пацијената са импотенцијом, 48 се односило на математику.

ЈУ Ковалевскиј, напротив, верује да код здравих мушкараца који имају менталну активност, са добром исхраном и правилан рад није само посматра немоћ, али и тамо се повећава сексуалност, а само прекомерно ментални замор, нарочито за слабе и неухрањености појединаца, леадс до смањења потенције.

Према С. Сцхнаблу, жене које се баве менталним посло- вима имају високу фреквенцију коитуса, израженији либидо и бољи однос са партнером.

Дајемо неке податке о утицају интензитета сексуалног односа на стање здравља, па чак и на могућност смрти током и након сексуалног односа. Код туберкулозних пацијената, по правилу, либидо и сексуалне реакције су знатно повећане у поређењу са здравим људима. Постоје случајеви када је повећање крвног притиска током сексуалног односа довело до опасне хемоптизе код таквих пацијената.

Повећање крвног притиска и промена снабдевања крви у мозгу током коитуса код старијих особа са атеросклеротичним догађајима може довести до катастрофе са фаталним исходом од можданог удара или емболије. Ови случајеви изненадне смрти у време оргазма називали су "слатка смрт" (ла морт доуце, тод суссе). Смрт Пандуа у рукама његове супруге Мадоле описана је у древној Индијској књизи. Могући краљ Хуна Атиле умро је током сукоба из руптура великог пловила. 1909. И 1912. Два дела Липа Беи су објављена на тему у немачкој штампи. Мак Марцусе пише да случајеви ла морт доуце нису неуобичајени у нашим данима. Веровао је да је највећа статистика таквих изненадних смрти архив полицијских одељења, гдје се воде евиденције о смртним случајевима у борделима.

Немачки сексолози (М. Марцусе ет ал.) Сматра класични пример таквог описа у литератури смрти предмета приказан у роману Е. Ј. Хоф-манн "Дас Фреулеин вон Сцудери". Случај је описано у овом роману, односи се на "Тод ин секуаллен Аффект", али више погодан за ла морт Доуце Верујемо да је опис смрти др Емилион Горд у причи савремене Бразилски писац Хорхе Амадо, "Тереза Батиста уморан од борбе."

Као што је наведено, ове опште реакције тела на сексуални однос су много израженије код мушкараца него код жена. Сматрало се да су случајеви мртвог духа ексклузивна прерогатива мушкараца, али смо у медицинској литератури успели да нађемо случај лажне дусе жене. М Фиесцхсообсцхал о жени у '51, а неколико пута да се породи, болује од дијабетеса и срчаних обољења који је изненада умро (вероватно од плућне емболије) после неколико минута након грубе секса.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.