Контрацепција

У овом одељку ћете пронаћи детаљне информације о томе која је контрацепција, када користити контрацепцију, предности и мане сваког типа контрацепције. Методе и методе контрацепције, хитне контрацепције и хормонске контрацепције су детаљно описане. Описани су популарни контрацепцијски препарати за контрацепцију.

Цоитус интерруптус: ефикасност и штета

Прекидани однос је један од метода контрацепције, који се састоји у уклањању пениса из вагине док не почне ејакулација. Ова метода се користи за спречавање зачећа и најстарији начин контрацепције.

Ургентна контрацепција

Хитна контрацепција је метода контрацепције након незаштићеног сексуалног односа, када је неопходна непосредна заштита од нежељене трудноће: после сексуалног сексуалног односа, са кондомом, силовањем, итд.

Хормонски интраутерини контрацептиви

"Мирена" је систем за ослобађање левоноргестре израђен од полиетилена и има Т облику. Дужина Мирене је 32 мм. Око вертикалне осовине је цилиндрични контејнер испуњен левоноргестрелом (52 мг), који има јачи ефекат на ендометријум од прогестерона. То

Чисти гестагени импланти

Увођење и уклањање имплантата се врши у првих 5 дана од менструалног циклуса или било ког другог дана, уз повјерење у одсуству трудноће код жене.

Чисти контрацептиви за ињекције гестагена

Прва ињекција лијека врши се од 1. До 7. Дана менструалног циклуса. Лијек се може давати било који други дан менструалног циклуса уз повјерење да жена није трудна (негативни тест и подаци о историји).

Чиста гестаген таблета контрацептива (мини-пили)

Пријем гестагенових таблета контрацептива треба започети од првог дана менструалног циклуса, датум узимања таблета се наставља без прекида током времена неопходне контрацепције.

Комбиновани орални контрацептиви (ЦОЦс)

Комбиновани орални контрацептиви су високо ефикасно реверзибилно средство за спречавање трудноће. Перлов индекс (ИП) модерних ЦОЦ-а је 0,05-1,0 и зависи углавном од поштовања правила за узимање лека.

Шта је хормонска контрацепција?

У сврху хормоналне контрацепције користе се синтетички аналоги женских полних хормона, естрогена и прогестерона, чија структура је блиска природној, а активност је много већа. Ово вам омогућава да добијете контрацептивни ефекат када их користите у врло ниским дозама.

Контраиндикације за употребу интраутериних уређаја

Контраиндикације за употребу овог начина контрацепције су: Трудноћа или сумња у то. Акутна, субакутна и хронична инфламаторна обољења материце и додаци са честим егзацербацијама.

Компликације и нежељени ефекти интраутериних уређаја

Када се користе интраутерини уређаји, могу бити и компликације и нежељени нежељени ефекти. Уз увођење интраутериних уређаја, могуће је развити компликације као што је перфорација материце (0,2%).

Портал иЛиве не пружа медицинске савјете, дијагнозу или лијечење.
Информације објављене на порталу служе само као референца и не смију се користити без савјетовања са специјалистом.
Пажљиво прочитајте правила и смернице сајта. Такође можете контактирати нас!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Сва права задржана.