^
A
A
A

У Немачкој је епидемија инфекције црева бесна

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

25 May 2011, 23:00

Већ је познато око 460 случајева инфекције. У сриједу су доктори на клиници у Сцхлесвиг-Холстеин-у потврдили да је један пацијент умро од ове инфекције. Лекари такође сумњају да је иста бактерија Есцхерицхиа (Е.) цоли могла изазвати смрт другог пацијента.

Заправо, узрочник болести је био познат дуго времена. Године 1985. Регистрована је прва епидемија "хемолитичког уремичког синдрома" или како се назива "Гассерова болест". Касније су се десиле мале локалне ракете. Међутим, оно што се сада дешава, према запосленом Института. Роберт Коцх, први пут се примећује.

Тешки пацијенти леже у јединицама интензивне неге. Многи су у коми, неки су имали операцију да уклоне део дебелог црева. Болест је праћена озбиљним симптомима - крвавом столом, анемијом, смањењем садржаја црвених крвних зрнаца.

Према саговорнику "РГ" из Института. Роберт Кох, таква агресивна врста ове бактерије још није наишла на то. Његов ширење је изузетно брзо. Веома забринут због старости и пола болесних. Раније је међу пацијентима углавном била дјеца која су заражена у сељачким домаћинствима од мале стоке. Сада су углавном одрасле жене. Период инкубације инфекције је од пет до седам дана.

Већина случајева је регистрована у северној Немачкој. У савезној држави Хамбург, они су већ више од сто, колико заједно у земљама Доње Саксоније и Бремена. 26 случајева је регистровано у Франкфурту. Сви болесници заражени у кантинама једне од осигуравајућих друштава. Обје трпезарије су већ затворене. Према представнику Института. Роберт Коцх, неки производи, највероватније, стигли су до трпезарије са севера земље.

Тренутно запослени у институту траже извор болести. Обично се патоген налази у измету животиња - крава, коза, коња. Где је ушао у ланац исхране је мистерија. Према саговорнику "РГ", обично ове бактерије улазе у људско тело кроз сирову непрерађену храну.

Једино што стручњаци Института сигурно могу искључити је сирово месо и млеко. Преминула жена скоро није једла месо. Остали пацијенти углавном јели поврће и житарице.

Патогене се могу пренијети уобичајеним контактима са онима који не прате личну хигијену и не оперу руке након посјете тоалету. Специјалисти такође сумњају да се педдлер може испразнити након резања сирових плоча за месо или кухињских ножева. Док једина мера против инфекције може бити темељито прање руку и кухињског прибора.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.