^

Здравље

Време коагулације крви (од сухарева)

, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Време коагулације крви (према Сукхареву) је прилично једноставан тест крви, који се узима са прста. Сам по себи, фактор сагоревања је потребан да би се проценило стање ензима, али то није информација о механизмима њеног кршења.

У принципу, процес коагулације показује колико се тело може заштитити, укључујући губитак крви. Цлотирање директно зависи од функционисања ендокрине, као и нервног система. Да би се утврдио статус и процена хемостазе (уобичајени систем коагулације), прописан је коагулограм који садржи низ показатеља, укључујући и коагулацију крви (према Сукхареву).

Заправо, Сукхаревова метода омогућава процену интервала између сакупљања крви и почетка њене кондензације, тачније појављивања у њему фибрина (зглобова).

Раније је у медицини кориштено више од тридесет метода утврђивања коагулабилности, данас се користе само двије лабораторије, најсигурније и информативне - према Сухареву и Лее-Вхите методи. Сукхаревова метода одређује време коагулације крви само капиларним, а метода Лее-Вхите је само веноза. То је њихова разлика, а у целини, оба ова метода су довољно информативна и без њих немогуће је добити комплетну хомеостатску слику.

Припрема за ову анализу није потребна, осим што се узорковање врши ујутро и на празан желудац. Од течности можете користити само воду, јер све врсте сокова, као и чај или кава могу искривити слику коагулограма. Сама процедура траје врло мало времена.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Како је коагулограм који одређује време коагулације (према Сукхареву)?

Материјал за студију је мала количина крви од прста пацијента. Крв се налази у посебном стативу, тзв. Панцхенковом апарату. С обзиром да први пад може да садржи течност за ткиво, прегледају се само следећи делови, а први кап се натопи и трља с прста.

Материјал се откуцава у посебном броду - капилару, који се нагиње у датом ритму било лево или десно под одређеним углом. Штоперица открива време када крв престаје да се слободно креће унутар посуде, односно почиње да се коагулише. Време крвне коагулације (према Сукхареву) је нормално: почетак формирања фибрина од 30 до 120 секунди, крај процеса од 3 до 5 минута.

Треба напоменути да резултати, односно време крвне коагулације (према Сукхареву) могу варирати у зависности од оних лекова које особа испитује. На пример, период од формирања фибрина до краја процеса стрјевања може се повећати због употребе антикоагуланса (варфарина, фрацтипарина и других). Такође повећајте време коагулације патологије јетре или теже болести, као што је хемофилија.

Време коагулације (према Сукхареву) може бити знатно ниже од нормалног, пошто се то углавном дешава код жена које узимају оралне контрацептиве, могуће је и са великим губитком крви.

Треба узети у обзир да се коагулабилност може повећати због чињенице да је тело почело да се формира у великим количинама протромбиназе. Све информације о времену и брзини минимизације тока крви су неопходне пре свега за доктора да појасни дијагнозу и надгледа ефикасност терапије. У сваком случају, тумачење таквог сложеног индикатора је задатак специјалисте, а не самог пацијента.

Тиме згрушавања крви (ин Сухарев) - је један од начина да се идентификују фазе комплексног процеса ензимске када фибриноген, растворљив у обичним срединама, постаје нерастворни облик, јер привремена мера има изузетно важну улогу у тумачењу коагулације уопште.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.