^
A
A
A

Улога пољуба у сексуалним интеракцијама

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Примитивни људи лизирали су се да надокнађују недостатак соли у телу. Али наши непосредни претходници на еволуционој лествици - мајмуни - немојте лизати једни друге за ту сврху, али сакривати кристале соли својим рукама (баш као што тражите болове).

Са друге стране, то је особа у вези са особинама моћи и повећава значај говора појављивања оралне зони. Његове мукозне мембране су осетљивије од површине коже, а нервни завршеци у њима су много мање заштићени. Овде орална зона је сличан аналног и вагиналног - у све три области је исти сексуални симболизам: она је затворен "рупе", добровољни улазак у којима је чин интимности, "давање себе", и он-јаких доводи до моралног и друштвене стигме. Није без разлога у културној историји вагине често пореди са устима, а то је да "прождиру" човек; познат средњовјековни термин "вагина дентата" - зубна боса.

Ово је значај оралног зоне објашњава обичају у поштовању према човеку или светилишта да им тачно усне додирују, и, напротив, приморани љуби да у овом друштву, љубљење није прихваћен - то је готово једнака силовање (сетите се чувени услов Тилл Еуленспиегел пољуби га "у те усне с којима не говори фламански "је екстремни степен увреде).

Покушајмо да схватимо да ли је улога пољупца у сексуалној интеракцији такође културно симболична или је узрокована неким физиолошким разлозима. У прилог том послу говори читава библиотека свих врста водича, створених у различито вријеме и међу различитим народима.

У десетом поглављу "Сутра" се назива "О разлици између пољубаца" и прописује љубим "чело, косу, образе, груди, брадавице, усне, унутар уста ... Поставите бутина везу, испод пазуха, абдомен" - све то се оклизнуо-ОЗНАЧАВА " када жена још увек не верује и не привлачи атракција ... Да изазове привлачност. "

Следећа два века у потпуности лишавају пољупци хало светости, постаје искључиво начин да се стимулише сексуално узбуђење. "Пољубац узбуђује жудњу, жељу да се споји две у једну." Уметност пољупца у ери рококо није инфериорна у софистицираности Кама Сутре. Обимне књижевне посластице "Флорентиног пољупца" ("узми особу за ушима и пољупце"); "гирлисх" (састоји се у љубљењу дојки и халоса брадавица); мокро (што значи да је љубуша "преплављена жељама"); и, коначно, познати "француски", у којем долазе контакти - "жене склоне да воле, више воле овакав пољубац".

Још више је "исправила" везу између пољупца и сексуалног односа са Кинезима. Пољупци који не доводе до даљњих сексуалних дејстава до оргазма, сматрају се увредом за Јин и Јанг. Први Европљани, који су почели да се насељавају у Шангају, уздрмали су мјештане изненађујуће, поздравивши једни друге пољупцем. Ако је муж пољубио жену, а затим га је пратио, по речима Кинеза, било је потребно извући "јаспер стебло" и ставити га у "жадну арбуру". Већ бескрајни сексуални препарати изгледали су становници небесних пољубаца на образима, који су, на пример, два Француза награђивали један другог на састанку.

Доказ о "биолошкој" природи пољупца може се сматрати више на планини Арапесхес (Нова Гвинеја), коју је описао изванредни етнограф Маргарет Меад. Арапешеви немају пољупца, али се од детињства навикну на играње са својим уснама. Дете повлачи горњу усну великим, индексним и средњим прстима и затвара га; окреће образе и стисне их прстима; он испружи своју доњу усну својим језиком; Лизање руку и кољена. Старија деца играју са млађим уснама, на десетине начина рада се играју са ушима. Ове игре су израз љубави, диспозиције и, према Меад-у, постављају темеље задовољног сексуалног живота у будућности. Усне деце су тако навикнуте на константну стимулацију да када дечаци подвргну иницијативном ритуалу (након чега се игре са ушима сматрају неприкладним), замењују навику детета пушењем или жвакањем бетела.

Зашто, заправо, само да је пољубац слађи од лишћа и вина, а не, на пример, клизањем прстију или гребањем у уху? Недавно су објављени многи резултати мерења физичких параметара током пољупца: пулс се повећава, рад ендокриних жлезда се интензивира, ученици диљују и тако даље. Заиста, према француским истраживачима, на подручју усана (посебно горњег) има пуно нервних завршетака, импулси од којих се шаљу директно у одјељење за мозак, "глава" сексуалних реакција. Истовремено, треба препознати да је повећање срчаног удара, активација производње хормона и других физиолошких манифестација честа реакција на, на пример, датум. Међутим, нико неће доћи да размишља о стану вољеном или вољеном "иманентно еротском". Узбудљива улога пољупца је у великој мјери услед историјски успостављене традиције, васпитања и учења. Од детињства, пољубац се семантизује као замена за коиталне активности (на примјер, заповести попут "не дају љубави без љубави"). Наводи многих да пољубац одређених подручја (на примјер, брадавице) "одговара на гениталије", умјесто тога указује на то да је одређени механизам сигнализације развијен и фиксиран, умјесто стварне "биолошке" везе. Да смо навикли да размишљамо од детињства да је најинтимнија област нашег тела - пазух и гребање с индексним прстом сексуална акција - ова акција би реаговала у гениталијама баш као и пољубац.

Коначно, о сигурности. У доба АИДС-а направљена су прилагођавања технику пољупца. У ХИВ-инфицираном вирусу се налази у пљувачки, али у малој количини. Да бисте се заразили, морате гутати пет литара заражене пљувачке и пољубити уста до уста, преносиће се само око 10 мг течности. Међутим, ако у уста сваког од пољубаца постоји крварења, преношење вируса постаје сасвим вероватно. Недавно, уз кондоме и латте панталоне, који покривају целу перитонеално подручје и не дозвољавају директан контакт, производе се и посебни филмови за пољупце. Израђују се у облику флексибилне маске која покрива уста. Неочекивана примена ових маски пронађених у заједници такозваних "кожних људи" - присталице сада модних игара у садомасохемији. Улога традиционалног за С / М гаг сада носи заштитну обућу (назван лимен), која истовремено не дозвољава "жртви" да врати, омогућава јој да се пољуби и заштити од инфекције. Крајеви лимена пролазе кроз уши у ушима, што истовремено омогућава стимулацију ушију с пољубом ...

И подсећамо да до сада практични савети нису изгубили релевантност: пити или јести нешто што је оштро мирис (на пример, бели лук) треба да прате сви учесници у "непрекидном пољубцу", ако је тако планирано. А онда ће неко певати још једну песму: "Дођите к мени, свиђате ми се, пољубите ме, немојте се отровати", а неко у одговору ће помислити: "Како знати како знати ..."

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.