^
A
A
A

Поремећаји оргазма

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Поремећаји оргазма укључују инхибицију оргазма код жена и мушкараца, као и преурањену ејакулацију код мушкараца.

Инхибиција оргазма код жена Ако жена не доживљава оргазам, а оргазам ако се касни или да се постигне тешко, може се рећи инхибиције оргазма (који се зове "недостатак оргазма", "аноргазмија"). Аноргазмија може бити примарна, ако је жена имала оргазам, средње, ако је то осетио, а сада - не, и ситуационо условљена, ако има партнерски проблем, који не користи облике стимулације које јој одговара.

Жене које раније нису доживеле оргазам, највероватније могу учествовати у програму куратива, у којем су обучени да истражују своје тело и стимулишу сексуалне органе (мастурбацију). Чим жена постане способна за само-стимулацију да изазове оргазам, она може показати свом партнеру начине гениталије и додатну гениталну стимулацију неопходну да она постигне највишу тачку уживања.

Третман секундарних и ситуацијско погођених проблема оргазма треба да укључи разјашњење начина сексуалног односа. Ако је жена на одређене начине или са другим партнером раније могла доћи до оргазма, логичан закључак је да у њеној садашњој вези постоје одређени проблеми који блокирају оргазам. У таквим случајевима препоручује се упарена терапија, која се обично фокусира на сензибилизацијске вежбе.

Превремена ејакулација Човек који обично ејакулише уз минималну сексуалну стимулацију брзо трпи преурањену ејакулацију (Ејацулатиопрае-сокх). По свему судећи, ово је најчешћи функционални поремећај код мушкараца. Лечење треба да има за циљ да подучава пацијента да постигне висок ниво ерекције, задржавајући ејакулацију и помажући му да превазиђе страх од превремене ејакулације.

Искуство једног 30-годишњег човека врло је поучно за многе. На његовом првом сексуалном односу, који се догодио након дугог периода сексуалне апстиненције, дошло је до брзе ејакулације. Током накнадних контаката, узнемирен је због анксиозности, уз помисао да ће брзо прекинути сексуални чин. Ако је немогуће контролисати ниво ерекције, заиста је почело да се ејакулише раније. Пошто су ова кршења поновљена, обратио се за помоћ сексуалном терапеуту, који му је понудио две једноставне технике за контролу ејакулације. Метода "стоп-старт" је свесна контрола над предстојећом ејакулацијом. Човек извештава о овој могућности свом партнеру и зауставља сексуалну стимулацију. Чим се заврши осећај ејакулације, сексуална активност наставља. Овакав метод "стоп-старт" се може поновити много пута. У начину "пинцх" човек учи своју девојку да га направи да би се успори ејакулацију у право време, на кратко склопљене руке пенис, изазива благу бол.

Као и код већине других функционалних сексуалних поремећаја, ефикасан метод лечења је да изврши сензибилизацију и концентрацију на различите облике љубавних игара, што помаже у превладавању страха и мисли о њиховим сексуалним способностима.

Утицај оргазма на мушкарце Успоравање (успоравање) оргазма код мушкараца је супротно од превремене ејакулације. У овом случају, ерекција, ако се заврши са ејакулацијом, одржава се прије превише ејакулације. Третман се састоји у смањењу страха, кориштењем сензибилизационих вјежби и намјенске мастурбације, чија је главна сврха учење како постићи ејакулацију. Пацијент је обучен да ступи у контакт директне пенетрације са женом након периода мастурбације само када верује да ће ускоро имати ејакулацију.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.