^

Која је плато у сексу?

, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Платофаза је друга фаза пуног сексуалног односа, односно пенетрација мушког пениса у женску вагину. Платопхасе - је наставак љубави игре или петтинг - како ће пар имати. Које су особине платофазе или пуноправног сексуалног односа?

Шта би требало да буде плато?

Шта би требало да буде плато?

Уношење пениса у вагину требало би да буде нежно, љутито и што је најважније - безболно. Ако човек дозвољава грубост, жури, није сигуран у себе, а жена још није спремна за цоитус, сексуални чин неће донијети узајамно задовољство. Пре него што човеков сполни орган продре у женску вагину, мора постојати фаза предигре која се припрема за сексуални однос обојица, потреса своју страст. Фаза преговора траје у просеку 15 минута.

Када су - мушки и женски - спремни за коитуса (пенетрацију фалуса у вагину), мушког полног органа да лако продиру, а жена га види без икаквог напора, јер јој вагина довољно подмазивање. То је мазиво које показује да је жена спремна да ужива даље.

Шта би требало бити трење?

Фрицтионс су покрети човека током пенетрације фалуса у женску вагину. Обично су прве трење дубље и спорије. Затим фреквенција трења убрзава и може да достигне 100 откуцаја у минути. Интензитет трења се затим може убрзати, а затим успорити брзином која је угодна за обоје. Као човек физиолошки узнемиреност расте брже, а жена - спорије, може контролисати брзину, одлагати сопствени оргазам и приближити оргазам партнера.

Жена током покрета човјека може му помоћи с тијелом, регулирајући сексуално понашање партнера и брзину његових покрета. Током трења, узбуђење оба партнера је приближно на истом нивоу, а то се назива фаза платоа. Могуће је да подстакне узбуђење, човек у овом тренутку највише узбуђује малом простору испод короналној сулкуса шефа фалуса и жене - клиторис или вагину. Ако су трења спори и нису врло честа, ова подручја су најизазнија.

Приликом првих трења, оба партнера се могу лагано забавити, лако их контролишу са одређеним вештинама и знањем. Повремено можете зауставити трења, а затим наставити поново, повећавајући трајање радње. Када су оба партнера снажно узбуђена, контрола фреквенције и интензитета трења постаје све теже, постају оштрије и јаче, у облику кретања. Све мање је могуће контролисати овај процес и напокон долази оргазмична фаза - фаза оргазма.

Ако је човек довољно искусан, он може да милује оргазам са женом већ током прелудија и следеће фазе - платофазе. Стога, он или партнер пре почетка оргазма може да се укључи у стимулацију клиториса - ово ће повећати узбуђење жене и приближити јој оргазму.

Које промене се јављају током платофазе?

Ако је жена довољно узбуђена, током коитуса има следеће особине.

  • Брадавице се повећавају, они су изузетно напети
  • Абдоминална кожа постаје ружичаста или чак црвена
  • Кожа у грудима и чак затич може постати црвена
  • Клиторис се благо смањује, али се тензија не смањује
  • Велике лабије могу мало повећати, јер се одлив крви у вено смањује
  • Мала лабија постаје много већа - 2-3 пута
  • Масти се могу издвојити више због активног рада бартхолин жлезде
  • Мишићи на спољашњем делу вагине се сабија, на ерецтиле ткива у материци постане гушћа и јача од мушког члана покривена - то се зове оргазма код жена лисице
  • Вагина је снажно растегнута по ширини. Проширује се, тако да пенис може да се креће без проблема

Човек у фази платофазе такође се мења, али мали. Његови брадавици се такође затежу, а пенис, по правилу, остаје у сталном напетости, ерекција више не оклева. Глава пениса постаје црвена од плиме крви, тестиси се повећавају и повлаче се навише. Из уретре, капљице прозирне течности могу се излучити, што се назива излучивање Цоопер жлезда.

Платофаза, као и фаза ексцитације, није неопходна за одлагање, иначе сексуални чин неће донијети задовољство - партнери су исцрпљени само. Фаза коиције треба да траје 2-5 минута. Постоји неписано правило познато искусним љубавницима: љубавна игра траје око 4 пута дуже од платофазе (сам чин самог). Овог пута пар може регулисати како она воли, ако су обоје била добра. Доктори кажу да не треба да бринете ако фаза матуре траје само 1 минут, ако обоје дођу до оргазма.

Резултат правилно спроведене плато фазе, односно фазе коиције, биће оргазам. Код жена и мушкараца може трајати од 10 до 15 секунди, јер нарочито страствено трајање оргазма може да достигне 30 секунди. Светлост сензација оба партнера је награда за великодушност љубазности и осећаја.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.