^
A
A
A

Интимност побољшава особу

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Научници су још једном доказали да је секс добар за здравље. Истраживачи примећују да ће се приметити повољни резултати ако се бавите љубавом најмање једном недељно. Научници су открили невероватну количину терапеутских особина секса, од продужавања живота и завршетка са аналгетским ефектом. Студије не показују да ли је здравствени ефекат пола последица самог сексуалног односа или оних емоција које особа осећа током интимности.

Ипак, секс има најповољнији утицај на физичко стање особе. Нарочито се односи на жене. Зашто имамо секс? Ово питање је мало вероватно да се запитају мушкарци и жене током најслабијих тренутака свог живота. Али научници, који увек желе да стигну до дна приче, веома су забринути због овог проблема. Репродуктивна функција у природи је изузетно важна. Ово је основни инстинкт и начин размножавања, а такође у одређеној мери гарантује вечни живот на Земљи. Постоји теорија према којој је овај инстинкт дизајниран да спаси човечанство од опасних мутација. Сваки нови организам ће бити отпорнији на природне промене и природну селекцију. Амерички стручњаци су одлучили да пронађу потврду или одбацују ову теорију. Заправо, све није било толико оптимистично. Сада научници покушавају да тестирају хипотезе изнесене пре 20 година. Према њеним речима, пол или, пре свега, основни инстинкт и жеља за ширењем су нека врста чишћења човечанства. Као резултат размене гена и њиховог мешања појављују се нови организми који су мање подложни опасним мутацијама него њиховим преци. Временом ће остати само јаки организми у природи који ће довести до просперитета и човечанства до савршенства. Другим ријечима, секс чини човјешко тијело скоро савршено. Ова верзија названа је мутацијска детерминистичка хипотеза, али је изазвала доста клишеа и цензура. Да би добили одговоре на сва питања, научници са Универзитета у Хјустону створили су дигиталне организме који се репродукују на приближно исти начин као што су рођени стварни организми. Испоставило се да нови организми одупиру променама и мутацијама. Научници су ову способност назвали генетичком поузданошћу. Постепено ова генетска поузданост пролази особи.

Међутим, када су дигитални организми били изложени не једној, али неколико мутација одједном, они су умрли, тако да се каже, не могу поднијети снажан притисак. Према мишљењу стручњака, у животу се то често дешава. Слаби организми преживљавају једну или две мутације, али не више. Не могу се прилагодити природним променама и пропасти. Али научници су дошли до закључка да у току еволуције организми науђују да се одупру мутацијама и променама, и сваки пут када постану све снажнији, а слаби нестају. Стога, секс не само да људима пружа велико задовољство, већ и начин размножавања, али и побољшава особу, чини га отпорнијим на све невоље.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.