^

Химен: Шта мушкарци требају знати?

, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Многи мушкарци знају о химену само оно што јесте. Али ово мало тело женског тела је пуна мистерија и тајни које се могу открити. Ако само пажљиво прочитате анатомске карактеристике химена.

trusted-source[1], [2], [3]

Шта је химен?

Ово је мали део који се састоји од слузнице која се налази у вагини. Химен није потпуно херметичан - дјелимично је отворен за менструацију. То значи да има мале рупе за ову сврху. Код неких девојака химен је премала, а код других - велика на том подручју.

Химен је прожет различитим крвним судовима, због чега се, у принципу, појављује крв када руптура. Крв ово може бити више или мање - зависно од анатомских карактеристика химена. Крварење може бити јаче или слабије и одвија се у року од 1-5 дана. Ових дана требате користити хигијенске блазинице.

Када је покидан рај?

Може се срушити због мастурбације, као и физичке активности. Врсте спортских активности, због којих се химен може раширити, то је бициклизам, јахање коња, вожња мотоциклом. Дакле, чак и када је подрхтан рамен, девојка може бити невина, али многи људи не верују у то. Због недостатка информација и густине, мора се претпоставити.

Ако је химен чврсто растегнут до сексуалног односа и не истиснут током физичког напора, лако ће се руптуре током сексуалног односа и правилног држања. Овакав правилан положај може бити положај девојке на леђима са ногама помало подигнутим на груди. Дакле, химен је растегнут и лако пробијен. Са дефлорацијом, девојка може имати бол, или можда није - зависи од њене еластичности и карактеристика сексуалног односа, као и од тога колико је девојка опуштена.

Ако химен није исцрпљен на било који начин уз помоћ фалуса, потребно је да дође до прегледа лекара за хируршко уклањање. Безболан је, изведен у року од 15 минута под локалним анестетици. А девојка може сигурно кући.

Узроци болова током првог сексуалног односа

Многе девојке се плаше првог сексуалног односа због разлога због којих им коиција изазива бол. Да би овај бол био мање или потпуно уклоњен, јер блокира стицање задовољства, потребно је мало више знати о сексуалном односу. Узроци боли приликом руптуре химена могу бити његова или њена лоша еластичност и зазхатост девојку током секса.

Шта је химен?

Девојка пре сексуалног односа може јој учинити нервом еластичнијим, померити прст у вагину или дати ову прилику човеку. А бол приликом секса може бити повезана са недовољном узбуђењем дјевојчице. Због тога се масти из вагине издвајају или готово не излазе. А то значи да морате користити хемикалну масноћу или наставити љубавну игру на 15 минута, тако да је девојка прилично узбуђена. Ако је узбудјење довољно, повећава се проток крви у гениталним органима, девојка у овом тренутку проширује и продужава вагинални канал, што доводи до ослобађања мазива у великим количинама. Онда ће сексуални чин бити удобнији за обоје.

Чини се да девојка има мало подмазивања, а онда сексуални чин, а самим тим и дефлорација, може бити врло болан. Затим морате користити мазива, али такође требају знати више о њима. Ако користите мазиво и кондом током дефлорације, морате узети у обзир неке функције. Код првог сексуалног односа девојка има велику вероватноћу да затрудни. Али, ако користите мазиво на бази мазива и латекс кондом, онда се од овог мазива може развити и срушити. Стога, када користите кондом из латекса, морате купити мазиво на воденој основи - не уништава латекс.

Међутим, можете купити само кондоме, који је већ био третиран мастима. Ово у великој мери олакшава сексуални однос. Осим тога, ова мазива су, по правилу, бактерицидна, која штити оба од инфекције.

Када би се пар обратио гинекологу?

Ако пар има мало знања у области гениталије, и девојка и момак могу се консултовати са сексологом или гинекологом за савет пре првог сексуалног односа. Доктор ће вам рећи које контрацепције треба користити и како најбоље водити сексуални чин. Поред тога. Пре спровођења сексуалног односа није сувишно бити уверен, да ли постоје и обољења гениталија и проблеми са репродуктивним системом.

Девојчица након првог сексуалног односа може доживети крварење које пролази сама, без медицинске помоћи. Али ако је ово крварење превише јако или не зауставља више од 5 дана, потребно је да дође до доктора. Потребна је медицинска помоћ ако девојка не добије бол више од 2-3 дана након сексуалног односа, већ само интензивира. 

Химен није препрека пуној сексуалној повезаности, ако пар има барем минимално знање о његовим карактеристикама.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.