^

Тестостерон у телу

, Медицински уредник
Последње прегледано: 20.11.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Када је реч о тестостерону, наше идеје почињу са чињеницом да је то чисто мушки хормон. Заправо, да, он је мушко, али не и апсолутно мушко.

Тестостерон, чија си ти?

Ако пажљиво процените и пажљиво, испоставља се да женско тело производи тестостерон много ефикасније и више од естрогена. Ситуација се мења са менопаузом. Студије доказују да у тренутку појаве менопаузе или када се само стање приближава, жена губи око 50% тестостерона.

Тестостерон је андрогени. Ово је име групе овог хормона. Из грчког, андрогена је преведен као "андрос". Андрос је примитивна реч која укључује храброст, у оригиналном - човеку.

Од холестерола у женском тијелу, синтетишу се андрогени, према сличном принципу, мушке тестице раде. Они такође производе андрогене. Много мање и мушки и женски организам производи овај хормон другим органом - надбубрежним жлездама.

Андрогени су креирани од посебних грађевинских елемената који се налазе у масним наслагама, бубрезима, мозгу, јетри, али и свим слојевима коже.

Код жена које имају гојазност, доктори посматрају повећану количину овог хормона - андрогена. Због своје повећане синтезе они пате од прекомерних масти. Како се носити са овим? Контролишите ниво тестостерона у крви хормонским тестовима.

Тестостерон у нама

Тестостерон

Тестостерон је виталан, јер помаже у стварању новог живота. Једнако неопходан је и овај хормон у телу мушкараца и њихова друга половина - жене. Тестостерон помаже да се осети дубља и светлија нормална сексуална (сексуална) привлачност, он је онај који привлачи оба пола једни према другима.

Тестостерон регулише однос масних ћелија у телу, и то је тачно. Такође, количина мишићне масе директно зависи од нивоа овог хормона.

Посебно за жене, важно је присуство тестостерона у телу, јер доприноси чињеници да губимо тежину и брже повећавамо мишићну масу. Нарочито се ефекат побољшава ако се особа редовно и активно бави спортом.

Хормон је анаболички, тако да га зову међу специјалистима. Користећи масна ткива, тестостерон стимулише њихово повећање и засићење калцијем, побољшавајући функцију мишића, запаљење масти.

Ово је важно!

Запамтите до краја живота - мишићи најбоље функционишу за сагоревање масти са физичком активношћу. Ако се током година повећава количина масти, мишићи су ваш најбољи пријатељ у борби против вишка тежине. Обуците мишићно ткиво, дајте му оптерећење, развијте снагу и лепоту, а тестостерон ће играти улогу. Он ће помоћи у постизању циља губитка тежине и побољшања тела. 

Тестостеронска дијета

Најбоља исхрана за све узрасте и узрасте. Дијета тестостерона је избор лидера. Укључите се у спорт, активно палите вишак масти, укључите своје омиљене људе на такве методе. Волите једни друге, шта би могло бити боље од љубави? Сретно и здравље, драги читаоци.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.