^

Здравље

Имунитет

Имунолошка истраживања у урологији

Додјела имунограма уролошком пацијенту значи да љекар који присуствује дохвата присуство поремећаја у имунолошком систему. Дупликат бактеријске, вирусне, гљивичне инфекције, алергијске реакције, системске болести могу бити симптом ових поремећаја које карактерише низом синдрома (инфекције, рак, алергијски, аутоимуна, лимфопролиферативни).

Системски комплемент

Систем комплемента састоји се од 9 узастопно активираних компоненти и 3 инхибитора. Овај систем игра важну улогу, посебно са запаљењем и развојем отпорности на заразне агенсе.

Спонтани тест са НСТ

Спонтани тест са НСТ (нитросиниум тетразолиум) омогућава процену стања бактерицидног механизма фагоцита (гранулоцита) крви ин витро у зависности од кисеоника. Он карактерише стање и степен активације интрацелуларног НАДП-Х-оксидаза антибактеријског система.

Испитивање фагоцитозе

Фагоцитоза је апсорпција ћелија великих честица видљивих у микроскопу (на пример, микроорганизми, велики вируси, оштећена ћелијска тела итд.). Процес фагоцитозе може се подијелити у двије фазе. У првој фази, честице се везују за површину мембране. У другој фази се дешава стварна апсорпција честице и његово даље уништење.

Стимулисана реакција трансформације експозиције лимфоцита митогеном

Функционалну активност Т и Б лимфоцита оцењује се реакцијом трансформације експозиције лимфоцита уз употребу митогена - ПХА, ЦонА, латекса, липополисахарида итд.

Спонтана реакција трансформације експозиције лимфоцита

Спонтана трансформација бластних лимфоцита је способност лимфоцита да се трансформишу без стимулације. Студија се изводи ради процене функционалне активности Т лимфоцита.

Реакција инхибиције миграције леукоцита у крви

Реакција инхибиције миграције леукоцита омогућава да се процени способност Т-лимфоцита да производе лимфокине као одговор на антигенску стимулацију. Овај тест процена функционалну активност Т-лимфоцита може користити за дијагнозу имунодефицијенције (реакцијом са митогена), преосетљивост (алергија) одложеног типа (реакције на одређени антиген или алергена).

НК лимфоцити (ЦД56) у крви

ЦД56-лимфоцити су ћелијски ефектори целуларног имунитета, одговорни за имунитет против вируса, антитумора и трансплантације (види горе ЦД16-лимфоците). Смањење броја ЦД56-лимфоцита доводи до развоја рака и пондерирања тока вирусних инфекција.

Т-лимфоцити са интерлеукин-2 (ЦД25) рецепторима у крви

ЦД25 - активирани Т-лимфоцити, стимулишу формирање антитела и цитотоксичност. Овај индикатор одражава способност лимфоцита да пролиферишу и диференцирају и карактеришу функционално стање активираних Т-лимфоцита.

НК-лимфоцити (ЦД16) у крви

ЦД16-лимфоцити су ефекторске ћелије одговорне за протитуморски, антивирусни и трансплантацијски имунитет. НК-ћелије - посебна популација лимфоцита, се разликују од лимфоцита Т и Б као порекла, и функционалних карактеристика и рецептора (у људи постоје два субпопулације - ЦД16 и ЦД56).

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.