^

Болести у трудноћи

Бактерије у урину током трудноће

Општа анализа урина је стандардна, уобичајена студија од које почиње дијагностика код трудница. Таква анализа ће указати на присуство проблема са уринарним системом, помоћи ће у процени стања равнотеже воде и електролита. 

Фетална брадикардија у раној и касној трудноћи

Стандардно акушерско одређивање плода брадикардије одржавало је ФХР <110 откуцаја у минути током најмање 10-минутног периода. 

Затвор током ране трудноће

Када се анализирају клинички случајеви, практиканти гинеколога примећују да код многих жена најранији знак трудноће није чак ни одложен менструални циклус, већ констипација. 

Последице и компликације смеђег секрета током трудноће

Успешно решавање ванматеричне трудноће и пликови који остављају жену остављају жени шансу да постане мајка у будућности, иако ће ово морати да чека најмање шест месеци да би се тело опоравило. 

 

Смеђе пражњење током трудноће након разних манипулација

Појава смеђег пражњења током трудноће, који не прати друге сумњиве симптоме, не мора бити повезан са физиолошким процесима у телу. 

Смеђе пражњење током трудноће у различитим периодима

Симптоми исцрпљености смеђе коже током трудноће у посљедње вријеме нису тако ријетки. А ако узмемо у обзир да у већини случајева овај симптом указује на мање или више озбиљну патологију, важно је да се не превиди проблем и да се на време затражи помоћ.

Смеђе пражњење током трудноће као знак болести

Многе болести женског репродуктивног система могу да се одвијају латентно и пре трудноће, али под утицајем хормонског прилагођавања и слабљења на тој позадини одбране тела, добијају нови, активни облик. 

Сазревање плаценте: касније, прерано

Неопходно је разумети како плацента сазријева под нормалним условима и које су њене функције како би се знало које патолошке промјене и њихови знаци могу бити.

Осјећај гравитације тијеком трудноће: зашто и гдје се јавља?

Треба имати на уму да је осјећај тежине тијеком трудноће углавном посљедица неизбјежних физиолошких промјена и помака у опћем метаболизму који се јављају у тијелу жене тијеком цијелог периода гестације.

Губитак косе код жена током трудноће после порођаја

Проблем са којим се суочавају многе труднице јесте губитак косе. Алопеција у периоду трудноће је повезана са таквим факторима

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.