^

Болести у трудноћи

Интраутерина хипоксија фетуса

Трудноћа је и радост и стална стрепња за стање и развој нерођене бебе. Један од разлога за забринутост често је дијагноза "интраутерине хипоксије": многе труднице чују за ово стање од лекара, али не знају све о чему се ради.

Спољни хемороиди током трудноће

Формирање хемороида око ректума назива се хемороиди, док разликујемо унутрашње и спољашње. Ово последње укључује патолошке промене у облику проширења вена спољашњег ректалног плексуса, који се налази око ануса.

Зашто грчеви у ногама током трудноће и шта да радите?

Доктори кажу: грчеви у ногама током трудноће појављују се у било ком тренутку. Понекад немају јасан узрок и директно су повезани са „занимљивом“ ситуацијом, али у неким случајевима могу бити знак болести која захтева хитну интервенцију лекара специјалисте. 

Бактерије у урину током трудноће

Општа анализа урина је стандардна, уобичајена студија од које почиње дијагностика код трудница. Таква анализа ће указати на присуство проблема са уринарним системом, помоћи ће у процени стања равнотеже воде и електролита. 

Фетална брадикардија у раној и касној трудноћи

Стандардно акушерско одређивање плода брадикардије одржавало је ФХР <110 откуцаја у минути током најмање 10-минутног периода. 

Затвор током ране трудноће

Када се анализирају клинички случајеви, практиканти гинеколога примећују да код многих жена најранији знак трудноће није чак ни одложен менструални циклус, већ констипација. 

Последице и компликације смеђег секрета током трудноће

Успешно решавање ванматеричне трудноће и пликови који остављају жену остављају жени шансу да постане мајка у будућности, иако ће ово морати да чека најмање шест месеци да би се тело опоравило. 

 

Смеђе пражњење током трудноће након разних манипулација

Појава смеђег пражњења током трудноће, који не прати друге сумњиве симптоме, не мора бити повезан са физиолошким процесима у телу. 

Смеђе пражњење током трудноће у различитим периодима

Симптоми исцрпљености смеђе коже током трудноће у посљедње вријеме нису тако ријетки. А ако узмемо у обзир да у већини случајева овај симптом указује на мање или више озбиљну патологију, важно је да се не превиди проблем и да се на време затражи помоћ.

Смеђе пражњење током трудноће као знак болести

Многе болести женског репродуктивног система могу да се одвијају латентно и пре трудноће, али под утицајем хормонског прилагођавања и слабљења на тој позадини одбране тела, добијају нови, активни облик. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.