^

Здравље

Болести зглобова, мишића и везивног ткива (реуматологија)

Нодуларни периартеритис

Ретка патологија - периартеритис нодоса - праћена је лезијама артеријских судова средњег и малог калибра. 

Фиброза ретроперитонеума

Такву ретку болест као што је ретроперитонеална фиброза карактерише прекомерни раст фиброзног ткива иза задње спољашње површине желуца и црева.

Кокситис зглоба кука

Упала зглоба кука или артритис може се дефинисати као кокситис зглоба кука, где је термин „кокситис“ (од латинског цокае – бутина) – без навођења локације запаљеног процеса – са медицинског становишта самодовољан..

Контракција мастикаторних мишића

Продужена напетост и контракција мишића који обезбеђују кретање доње вилице током жвакања (мусцули мастицатории) дијагностикује се као контрактура мастикаторних мишића.

Зашто се грче теле и шта учинити?

Међу овим многим симптомима истичу се абнормални невољни покрети - грчеви и грчеви, који укључују жаришне миоклоничне грчеве у листовима ногу, који су прилично болне контракције бицепс мишића гастроцнемиуса (Мусцулус гастроцнемиус).

Ахондроплазија

Постоји много ретких болести урођене природе, а једна од њих је кршење раста костију - ахондроплазија, што доводи до израженог несразмерног ниског раста.

Лечење дисплазије везивног ткива

Нажалост, није позната метода која би се трајно ријешила дисплазије везивног ткива, јер је то генетски проблем. Међутим, компетентна примена сложених мера може да стабилизује пацијентово стање, да ублажи клиничке знаке болести.

Дисплазија везивног ткива код деце и одраслих

Каже се да је такав синдром као дисплазија везивног ткива када је људско тело склоно поремећајима у стварању хрскавичног ткива зглобова, као и других ткива, од рођења. 

Лечење остеохондропатије

Поред терапије лековима, пацијенту је прописан и курс физиотерапије: терапеутске масаже, електрофореза, парафинска купка, грејање, вежбање, терапија ударним таласима.

Остеохондропатија код деце

Код деце, ова патологија је много чешћа него код одраслих. То је због активног раста њиховог коштаног система. Главна старосна група пацијената од 2 до 18 година.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.