^

Здравље

Болести зглобова, мишића и везивног ткива (реуматологија)

Зашто се грче теле и шта учинити?

Међу овим многим симптомима истичу се абнормални невољни покрети - грчеви и грчеви, који укључују жаришне миоклоничне грчеве у листовима ногу, који су прилично болне контракције бицепс мишића гастроцнемиуса (Мусцулус гастроцнемиус).

Ахондроплазија

Постоји много ретких болести урођене природе, а једна од њих је кршење раста костију - ахондроплазија, што доводи до израженог несразмерног ниског раста.

Лечење дисплазије везивног ткива

Нажалост, није позната метода која би се трајно ријешила дисплазије везивног ткива, јер је то генетски проблем. Међутим, компетентна примена сложених мера може да стабилизује пацијентово стање, да ублажи клиничке знаке болести.

Дисплазија везивног ткива код деце и одраслих

Каже се да је такав синдром као дисплазија везивног ткива када је људско тело склоно поремећајима у стварању хрскавичног ткива зглобова, као и других ткива, од рођења. 

Лечење остеохондропатије

Поред терапије лековима, пацијенту је прописан и курс физиотерапије: терапеутске масаже, електрофореза, парафинска купка, грејање, вежбање, терапија ударним таласима.

Остеохондропатија код деце

Код деце, ова патологија је много чешћа него код одраслих. То је због активног раста њиховог коштаног система. Главна старосна група пацијената од 2 до 18 година.

Коштана остеохондропатија

Остеохондропатија је група обољења коштано-зглобног система. Карактерише их асептични субхондрални инфаркт маргиналног дела спужвастог ткива коштаног ткива у местима са повећаним стресом.

Келлерова остеохондропатија

Појављује се у два облика, захвата кости стопала и везује се за године. Најчешће се јавља код дјеце и адолесцената.

Остеоцхондропатхи Схлиаттер

Болест се јавља на позадини дуготрајне повреде мишићно-скелетног система у периоду интензивног раста скелета. 

Остеоцхондропатхи Сцхеуерманн-Мау

Болест се карактерише оштећењем тела прсних дискова и пршљенова, прекидачких плоча. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.