^
A
A
A

Хидроперит за уклањање длака

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

Хидроперит се више користи за промену боје косе него за њихово потпуно уклањање. Слажем се да су тешке, танке длаке мање видљиве на кожи него грубе и тамне длаке. Хидроперит за уклањање длаке, тачније, због њихове "камуфлаге" које користе наше баке, и заиста је овај метод једноставан, приступачан и релативно сигуран.

Хидроперит је једињење уреје и водоник пероксида. Пероксид утиче на пигменте косе, а карбамид помаже у овом процесу, дјелујући као "возило".

Како се хидроперит користи за промену боје, уклањање длака? Потребно је припремити 15% рјешење на овај начин:

  • Да би добили 10 таблета са хидротеритисом у апотеци, требат ће нам само 3 комада, а остатак ће бити резервни, јер ће се вероватно поновити поступак неколико пута.
  • Мршавите 3 таблете и мешајте их са 10 мл куване или пречишћене воде.
  • Додајте 8-10 капљица амонијака у раствор.
  • Нанесите смешу на подручја са нежељеним покривањем косе помоћу подметача за памук, брисача.
  • Оставите да се потпуно осуши и понови акцију.
  • Након 20-25 минута, смеша се може опрати топлом водом.
  • Следећи поступак, као и претходни, мораће да се уради за 2 дана.
  • Поновите наношење хидроперита све док се не добије жељени резултат.

У неким женама, коса постаје не само лакша, већ и тања, поред тога, расте спорије. Постоје случајеви када хидроперит превише осетљиву и осјетљиву кожу, тако да рјешење треба претходно тестирати на задњој страни руке. Ако нема иритације, црвенила, онда се средство може користити на већим деловима тела. Такође треба упозорити на неприхватљивост бељења хидрипера на горњем усну, умјесто лаких длака може добити црвеном кожом и косом непријатним жутим нијансом.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.