^
A
A
A

Шта чека лекове у новој години?

 
, Медицински уредник
Последње прегледано: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

01 December 2016, 09:00

Медицинске реформе у Украјини су дизајниране неколико година, али грађани могу да осете прве промене у наредној години. Сада држава издваја око 4% за потребе здравствене заштите, које се не троше на пружање медицинске помоћи пацијентима, већ за одржавање кревета и зидова у болницама. У болници, грађани су присиљени да плаћају лијекове и докторе из својих џепова, али такође и. Министар здравља је уверен да је тренутна ситуација фундаментално погрешна.

Максималне промене ће се појавити у примарним везама медицинске заштите. Следеће године, сваки грађанин Украјине ће морати изабрати доктора и потписати уговор са њим. Према речима министара, овај споразум ће помоћи у заштити права и пацијента и доктора. Породични лекар помаже својим пацијентима у некритичким ситуацијама, ако особа захтева хитну медицинску помоћ, он ће га, наравно, примити у било којој поликлиници или болници.  

Прошле године, хитна станица добила је око 10 милиона позива, 2,5 милиона људи је хоспитализовано. Процењује се да је више од 7 милиона људи изазива медицински тим без доброг разлога, ако је део позива да баци породичну клинику, често у цалл центра, квалитет службе хитне медицинске помоћи је знатно побољшан. Ако је особа лични породични лекар, у случају лошег здравља на првом месту ће га позвати, а само лекар који је упознат са медицинском историјом пацијента, чувши све жалбе ће одлучити да ли или не да позове хитну помоћ. Такав систем се успешно користи у бројним развијеним земљама.

Сада у козметичким салонима се практикује систем за снимање - особа се снима у одређеном дану и времену и не чека сатима док је господар слободан. Управо то је оно што организација треба да усвоји лекарима - чекајући неколико сати под ординацијом лекара је непоштовање према људима и неопходно је и могуће се борити с тим.

Такође, пажња ће се посветити цјеновној политици лијекова. Посебна формула ће омогућити прорачун оптималних трошкова одређених лекова на рачунару, што ће елиминисати могућност кориштења корумпираних шема.

У буџету су зараде породичних лекара већ постављене - за 1 породицу специјалиста ће добити 1 хиљаду гривна годишње, један лекар може преузети услугу не више од 2,5 хиљада породица. Поред лечења пацијената, породични лекари треба да воде интервјуе са својим пацијентима о здравом начину живота.

Планирано је да се државно финансирање уклони након увођења монетарног надокнада од пацијената. Након увођења лиценцирања, користиће се систем казне и одузимање дозволе. Доктори савести ће моћи да воде многе пацијенте и на тај начин зараде добар новац.

Монетарна помоћ из државног буџета такође ће бити додијељена медицини осигурања, неће бити наплаћени додатни порези или премије осигурања од становништва. Државно осигурање ће бити довољно за основне здравствене услуге (породични лекар и амбулантна бригада), даљи циклус здравствене заштите (за уске специјалисте) биће делимично финансиран.

Радни људи могу имати додатно осигурање, које ће послати послодавац и покрити дио трошкова лечења или куповине лекова. Пензионери, деца и људи са ниским приходом моћи ће да користе посебне државне програме.

Према глумцу. Заменик министра ће такође увести промјене у вакцинацији дјеце - свака вакцина ће имати индивидуални бар код који се уноси у електронску базу података након што се упозна са дететом, па ће се открити лажне референце.

Није могуће приморати родитеље да вакцинишу децу, али ће се одржати разговори о образовању у свим регионима.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.