^

Здравље

Болести коже и поткожног ткива (дерматологија)

Свраб скротума код мушкараца

Међу болестима коже и поткожног ткива у ИЦД-10, свраб се посебно издваја, иако је секундарни симптом дерматолошких болести. 

Суви жуљеви на рукама

Ако се уобичајени калус у облику пликова формира услед трења, онда тврди суви жуљеви на рукама - на рукама и прстима - имају нешто другачије порекло и третирају се другачије.

Седа коса код деце

Може ли дете имати седу косу? Да могу. Зашто се појављују и шта то значи? То значи да је у фоликулима длаке ниво пигмента меланина, који боји косу, смањен или потпуно одсутан.

Пукотине на ноктима руку и стопала

Нокти, као и фризура, увек треба да буду беспрекорни - а то је показатељ не само неге, већ и општег здравља жене. Али шта ако се појаве непредвиђени проблеми - на пример, пукотина на нокту? Штавише, шта ако никакве кућне методе не помажу у суочавању са несрећом?

Свраб у ногама - као симптом болести

Свраб коже доноси не само физичке муке. Често изазива психичку нелагодност. На крају крајева, сам симптом не нестаје, присиљавајући особу да се заглави на мисли о томе како уклонити непријатне сензације (није увек и није увек удобно то радити свуда) и шта их може изазвати.

Свраб у ногама: лечење

Ефикасно лечење свраба на ногама је немогуће без тачне дијагнозе. На крају крајева, лечење уједа инсеката се суштински разликује од лечења кожних болести, унутрашњих органа

Сива коса у раном добу: узроци, лечење

Присуство седе косе је такође повезано са нервним пренапрезањем и негативним факторима стреса, и иако честе навале адреналина штетно утичу на меланоците, међутим, студија не подржава способност да се од туге одмах поседе.

Свраб и љуштење коже

Свраб и љуштење главе - јавља се у позадини себороичног дерматитиса због неухрањености, хормонске неравнотеже, лоших навика, псоријазе, екцема или лишаја.

Рана након уклањања брадавица

Након ког временског периода рана треба да зарасте након уклањања? Како се заштитити од могућих непријатних последица?

Вирусне брадавице: узроци, лечење

Бенигне неоплазме у виду малих заобљених израслина са равном површином, нодула на ногама или са оштрим врхом, боје меса, које се појављују на кожи или слузокожи, називају се различито, зависно од изгледа, брадавице, папиломи, кондиломи.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.