^

Здравље

Болести коже и поткожног ткива (дерматологија)

Рана након уклањања брадавица

Након ког временског периода рана треба да зарасте након уклањања? Како се заштитити од могућих непријатних последица?

Вирусне брадавице: узроци, лечење

Бенигне неоплазме у виду малих заобљених израслина са равном површином, нодула на ногама или са оштрим врхом, боје меса, које се појављују на кожи или слузокожи, називају се различито, зависно од изгледа, брадавице, папиломи, кондиломи.

Свраб коже главе и перут: узроци, лечење

Када лекари говоре о сврабу и дифузној десквамацији коже на скалпу, то значи да пацијент има свраб и перут. И ови незаразни, али изузетно непријатни симптоми се примећују врло често и појављују се из неколико разлога.

Бубуљице након чишћења лица

Одлазећи на козметичко чишћење лица, очекујемо да се ослободимо непотребних елемената и формација, укључујући разне врсте осипа. По правилу, резултат оправдава наша очекивања. Али то се дешава и обрнуто: акне након чишћења лица настају у већем броју него пре посете салону. Зашто се то дешава и како избећи непријатну судбину?

Како и шта можете уклонити брадавице код куће?

Појава на површини коже жаришта раста епителних кератиноцита у виду брадавица је веома чест дерматолошки проблем. И многи су заинтересовани за то како брзо уклонити брадавицу и са којим доступним средствима и методама се то може учинити.

Болни калус

Болни калуси су најчешће мокри (мокри) - са стварањем пликова у пределу претераног притиска или трења коже, али суви жуљеви, пре свега језгрови, могу да изазову бол и при ходању.

Унутрашњи калус

Суви калус - због присуства интрадермалне шипке формиране акумулацијом мртвих кератиноцита коже, понекад се дефинише као унутрашњи калус.

Водени калус код деце и одраслих

Болни водени калус је ограничено подручје на кожи у облику мехурића течности који се формира у области сталног притиска или трења.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.