^

Здравље

Болести коже и поткожног ткива (дерматологија)

Веррукозни невус

Међу бенигним пигментним лезијама на кожи - неви (од латинског наевус - кртица) - издваја се брадавичасти невус који вири изнад површине коже, који, како назив имплицира, изгледа као брадавица.

Крвави жуљеви на ногама и рукама

Жуљеви су лезије на кожи настале истовременим трењем и притиском, а жуљеви крви или крви се називају влажни жуљеви са стварањем жуљева који садрже течност са крвљу (жуљ или була).

Дисхидроза, помфоликс код деце и одраслих

Болести групе палмарно-плантарног дерматитиса неинфективне природе укључују лезије коже руку и стопала, дефинисане таквим синонимним именима као што су дисхидроза, помфоликс, дисхидротични екцем

Пукотине иза ушију код одраслих и деце

Суву или уплакану кожу и пукотине иза ушију дерматолози сматрају симптомима одређених стања или болести које захтевају идентификацију ради адекватног лечења.

Ласерско уклањање брадавица за одрасле и децу

Уклањање брадавица ласером или другим могућим методама једини је начин да се ријешите дерматолошког дефекта. И иако ова метода нема велику терапијску вредност, са козметолошког и психофизичког становишта, потпуно је оправдана.

Шта учинити ако вам нокти љуште руке?

Обично одлагање ноктију није разлог за забринутост, очигледно повезано са штетним хемијским или механичким ефектом, након чијег уклањања дефект обично нестаје док нокат расте поново.

Зашто се љуште нокти?

У нашем чланку покушаћемо да размотримо зашто се нокти на рукама љуште и шта је боље учинити у овом случају, како уопште не бисте остали без њих.

Свраб у препонама као симптом болести

Када се појаве такви први знаци као што је локална хиперемија коже, односно њено црвенило и свраб у препонама, пеленски осип у препонама сматра се међу верзијама њиховог порекла, посебно код особа са вишком масног ткива, које повећавају све наборе коже.

Једноставна леукоплакија

Једноставна леукоплакија се односи на болести дискератозе - то јест на оне које су праћене поремећеном кератинизацијом. Патологија погађа слојевито плочасто епително ткиво и може се наћи у усној шупљини, респираторном тракту, урогениталном тракту и аналном подручју.

Како изгледају паукове вене на лицу, телу и ногама?

Како изгледају паукове вене не зависи само од броја и локације захваћених судова, већ и од њиховог типа. У артеријским судовима крв је гримизна, а такве телангиектазије ће имати црвену боју. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.