^

Клинике за трансплантацију косе: у Турској, Русији, Украјини, Немачкој

, Медицински уредник
Последње прегледано: 19.10.2021
Fact-checked
х

Сви иЛиве садржаји су медицински прегледани или проверени како би се осигурала што већа тачност.

Имамо стриктне смјернице за набавку и само линкамо на угледне медијске странице, академске истраживачке институције и, кад год је то могуће, медицински прегледане студије. Имајте на уму да су бројеви у заградама ([1], [2], итд.) Везе које се могу кликнути на ове студије.

Ако сматрате да је било који од наших садржаја нетачан, застарио или на неки други начин упитан, одаберите га и притисните Цтрл + Ентер.

До сада смо разговарали о предностима које грахови за косу дају раним ћелавцима и онима чији је глава косе далеко од идеала у својој густини, што узрокује одређене проблеме психолошке и физичке равни. Такође смо се дотакли различитих начина спровођења процедуре која је толико важна са естетике, њихових предности и мана, остављајући након процедуре. Али све ове информације неће изгледати мало, ако они који желе да се супротстављају својој лепоти радикалним методама неће знати где да направе трансплантацију косе.

За почетак, трансплантација косе још увек није толико захтевана да се може извести на било којој клиници у било ком граду. Ово поље естетске медицине, који је узео маха није у свим градовима у развоју, јер се одлучује о трансплантацији косе није довољно, треба да одлучи о земљи и клинике, где желите да то уради.

Мора се рећи да озбиљне клинике које се баве најновијим технологијама могу се наћи не само у иностранству, већ иу земљама бившег ЗНД-а. Штавише, треба их тражити у регионалним градовима. Бројање трансплантата косе у малом граду за сада није неопходно, иако је потражња за процедуром у свим насељима.

Можда ће се ситуација једног дана променити на боље, а пресађивање косе може се обавити у било ком граду, ипак пристојна потражња и ценовна политика требају интересовати стручњаке и довести до отварања нових центара. У међувремену ћемо разговарати о познатим клиникама које постоје данас у различитим деловима света.

Трансплантација косе у Турској

Ова земља има веома богато искуство у правцу трансплантације косе, због тога што њене клинике траже информације не само за Украјинце и Русе, већ и за становнике европских земаља. Клинике у Турској су повјерене, зато људи не жале због новца за визе, летове и смјештај у овој земљи, за које се гарантује да ће им дати прелепу фризуру.

ДОКУ Клиника за естетску медицину (Адам и Ева)  је једна од водећих клиникама у Истанбулу, где пацијенти из Европе и Азије траже помоћ. Трансплантација косе се врши беспрекорним методом ФУЕ, а коса није обријана, што значи да одмах након процедуре, пацијент може видети резултат трансплантације, а то ће бити за годину дана.

Трансплантација се обавља и за мушкарце и за жене. Осим тога, изграђују се обрве и браде.

Постоји клиника у Истанбулу у Цумхурииет Мах. Инцирлидеде Цад. Но: 6-2, Антхилл Товерс, Сисли, Истанбул

Естетичка естетска медицинска клиника (естетика)  је највећи медицински центар у Турској, од којих је једна трансплантација косе. Медицински центар прихвата пацијенте из цијелог свијета од 2010. Године, обављајући лијечење према међународним стандардима.

Трансплантација косе се врши класичном методом и методом ФУЕ.

Клиника се налази на: Атасехир (Истанбул) Куцукбаккалкои Мах. Исıклар Цад. Бр. 28

Центар за трансплантацију косе меда у Меморијалној клиници Анталиа је савремена медицинска установа са 15 година искуства, радећи према међународним стандардима о најновијој опреми. Један од првих акредитованих од стране ЈЦИ.

Центар нуди разне третмане за алопецију, укључујући трансплантацију косе помоћу ФУТ и ФУЕ метода. Специјалисти врше трансплантацију косе код мушкараца и жена, као и обрве и брадаву трансплантацију, лечење хроничне губитке косе путем плазмолифтинга.

.Ентр се налази на адреси: Кускаваги Мах. Ататурк Булварı Но: 81 Коньаальти / Антальа.

Клиника ФУЕ Хаирлаин  је позната турска клиника која трансплантира косе користећи ФУЕ методу око 15 година, заправо од њеног оснивања 2002. Године. Стручњаци клинике обезбеди беспрекорну процес на високом нивоу, вежбање косе трансплантацију као боја, као иу другим деловима тела, плус корективни трансплантације неопходне у случају неуспеха претходних трансплантација, коса расте правилно.

Клиника се налази у Анкари. Више информација можете добити на адреси фуе-хлц@маил.ру или путем телефона у Русији +7 (987) 188-76-06.

Приватна клиника ТУРХАИР  у Истанбулу, где је др. Демир, који је члан организације најбољих доктора трансплантолога косе ФУЕ ЕУРОПЕ и ИСХРС, одржава пријем.

У клиници, трансплантација косе се изводи методом ФУЕ на глави, бради, брковима, обрвама.

Клиника расположена по адреси: Инцирли Цад. Лимон Цицеги Сок. Асфалти Цаддеси Оффице Блок № 1 Бакиркои / ИСТАНБУЛ, телефон +9 (0 534) 974- 22- 00.

Потребно је рећи да је у Турској трансплантација косе готово свакодневна процедура, јер у том правцу има много медицинских центара и клиника. Пацијентима се обезбјеђује: бесплатан трансфер, пуни пансион, могућност живљења у клиници на дан операције и још много тога. Међутим, нису све приватне клинике способне да пруже висок ниво услуга. Осим тога, скоро сви центри за трансплантацију косе практикују само безшлитну технику трансплантације.

Трансплантација косе у Русији

Нећемо сакрити грех да направимо квалитативну трансплантацију косе. Руси не треба да иду у иностранство. Провођење процедуре трансплантације на високом нивоу су способни и локални лекари у познатим клиникама.

 Клиника РЕАЛ ТРАНС ХАИР (РТХ трансплантација косе) једна је од познатих клиника Руске Федерације, која већ око 17 година ради на пољу трансплантације.

Стручњаци врше трансплантацију косе користећи две методе траке и ФУЕ. Истовремено, не жури се да пређу на модернију методу ХФЕ, с обзиром на то да је то маркетиншки потез. Они тврде да је методологија ХФЕ заправо није јединствен начин, нека врста беспрекорну технику припреме ФУЕ, водила другим алатима (технологија ФУЕ ИМПЛАНТЕР пен), као што је техника ФУТ је варијанта метода траке. Узгред, ФУЕ ИМПЛАНТЕР ПЕН методе користе многе клинике у Турској под оригиналним, а не рекламним именом.

Клиника такође носи трансплантацију косе у подручју бркова и браде.

РТХ клиника у Русији налази се у: Москви, метро станици Курскаиа, Иаковоапостолски переулок, 8а.

Трицхологи Центар икада за косу  - познат у руској медицинској установи (члан Међународног удружења за косу рестаурација хирургија ИСХРС), пракса ради на новом начину трансплантације косе на Хфе турских стручњака за више од 13 година. У Русији је метод ХФЕ патентиран, али се такве операције одвијају само у клиници са истим именом. Верује се да ова техника вам омогућава да покривате главу косом чак и са последњих 6 степени алопеције, али то ће трајати око 8-12 сати.

Специјалисти су ангажовани у трансплантацији косе из главног региона, трансплантирају обрве, бркове, браду, усне.

Трицхологи Центер за ХФЕ се налази на: Москва, ул. Сцхепкина, 58 с. 3. Можете више научити помоћу вишеканалног телефона  +7 (915) 107-55-44.

Клиника за пластичну хирургију и козметологију Интеко је  такође једна од најбољих клиника у Москви, која пружа услуге трансплантације косе. Отварање клинике одржано је 2003. Године.

Специјалисти Интеко-клинике раде у складу са два метода: трака и ФУЕ, узимајући у обзир и ХФЕ методу, није нехируршка интервенција, већ нека врста бешавне технике.

Адреса клинике: Москва, ул. 2. Тверскаа-Амскаа, 26, тел. +7 (499) 250-96-56.

Специјализована клиника за трансплантацију косе "Лизин - не"  је популаран центар у Русији са обећавајућим именом и 15 година искуства у области трансплантације косе. Током овог периода, лекари су помогли да добију лепу главу косе за хиљаде пацијената.

Специјалисти клинике, који су чланови ИСХРС, раде на двије патентиране методе широм свијета: стрип и ФУЕ.

Клиника се налази на: Москва, ул. Клара Зеткин, 33, зграда 25, телефон +7 (495) 585-76-36.

Специјализована клиника за рестаурацију и трансплантацију косе "Волоси.ру"  - модерни руски центар је активан од 2004. Године, иако је коса трансплантација искуство има један старији (од 1996. Године). Сви хирурзи клинике су наведени у међународној организацији ИСХРС.

Специјалисти клинике врше трансплантацију косе користећи ФУЕ и ФУТ методе, користећи само косу пацијента као биоматеријал. Могућ је и комбинована операција која користи обе методе. Ако се густина косе не може постићи, клиника нуди додатни метод трицхопигментације (медицинска тетоважа). По сопственој технику лекари обављају обрве и трепавице, а користе и различите алтернативне методе лечења ћелавости.

Клиника "Волоси.ру" се налази на адреси: Санкт-Петербург, Проспект Проспект, 69, телефон +7 (921) 886-56-64.

Трансплантација косе у Украјини

Наши сународници нису гори од странаца, они такође прате њихов изглед и желе бити лепи. И длака - то је оно што помаже да се посебном лицу дају људском лицу, што значи да хитност трансплантације косе у нама није ништа мање него у другим развијеним земљама.

Размотримо неке клинике где наши сународници могу проћи кроз процедуру трансплантације косе, без напуштања земље.

Клиника за пластичну хирургију и медицину подмлађивања Ана-Цосмо  је једна од најпрестижнијих клиника у Украјини и земљама бившег ЦИС-а, која постоји већ више од 20 година. Има висок ниво акредитације Министарства здравља Украјине, а стручњаци могу хвалити сертификате и дипломе међународног стандарда.

Трансплантација косе је у одељењу светски познатог пластичног хирурга Акаки Цилосани. Он врши операције са методом ФУТ и непропусним ФУЕ, ако је потребно, имплантирајући косу из различитих делова тела, осигуравајући 92% опстанак биоматеријала.

Клиника се налази у Кијеву, ул. Белорусскаа, 11б, телефон +38 (044) 483-21-78, +38 (050) 326-62-91.

Клиника за ласерску козметологију и хирургију Диамонд Ласер је медицински центар са петогодишњим искуством који држи корак са временом, слушајући потребе украјинског становништва. Једна од услуга које нуди центар је трансплантација косе, коју стручњаци центра обављају беспрекорним методом ФУЕ, трансплантирају до 4 хиљаде графта по процедури. Трансплантација косе се такође врши на обрвама и глава по приступачним цијенама до 50 гр. По графту.

Адреса клинике: Кијев, ул. Красноармејскаа, 89, тел. +38 (044) 228-72-45.

Клиника «Златни Ласерски» Ласерски козметологију и хирургија - други медицински центар европском нивоу има око 5 година и афирмисане у области трансплантације косе беспрекорну методом. Цене за трансплантацију косе су идентичне са претходном клиником.

Адреса клинике: Кијев, ул. Лео Толстој, 8, телефон +38 (044) 338-12-90.

Институт за регенеративну естетску медицину "ВИРТУС" је медицински центар са 26 година искуства, са филијалама у различитим градовима Украјине. Клиника уводи многе од најиновативнијих метода у козметологији, дерматологији, трихонологији.

Више од 10 година у установи врши трансплантацију косе користећи стрип технику.

Финд ан Цлиниц гране адресу у различитим градовима (Одесса, Киев, Кхарков, Днепр, Николаев Херсон), позовите +38 (044) 332-44-00 у Кијеву или +38 (044) 700-60-60 у Одеси.

Медиландска клиника за ласерску и ендоскопску медицину  је модерна, добро опремљена амбулантна клиника у срцу Украјине, која, између осталог, пружа услуге лијечења и пластичне кирургије.

Клиника широко користи метод трансплантације косе ФУЕ, плус нуди трансплантацију обрва по разумним цијенама.

Клиника се налази на: Кијев, ул. Коперника, д. 12д, телефон +38 (044) 355-33-31, +38 (095) 365-00-04.

Центар за здраву косу Рубен Хаир је активно развијену лиценцирану клинику са четворогодишњим искуством у области лијечења и трансплантације косе уз помоћ ФУЕ бешавне методе.

Поред трансплантације косе на глави, доктори центра врше трансплантацију косе на обрвама и бради, као и низ физиотерапијских процедура које су ефикасне за лијечење алопеције. На крају поступка трансплантације, пацијент добија писмену гаранцију раста длаке.

Адреса центра за лечење: Одеса, ул. Среднефонтанскаа, 19б, офис.203, телефон +38 (048) 700-76-76. Филијала у Кијеву: ст. Тургеневскаа, 76/78, телефон +38 (044) 486-56-58, +38 (067) 463-76-76.

Клиничка трхологија и дерматологија "Здравствени центар за косу"  - организација која постоји испод 20 година. И све ово време њени стручњаци су се бавили питањима лечења коже и косе, користећи међународно признате стандарде лечења и јединствене технике писања.

Клиника прихвата искусне трихологе који могу дати савјете о лијечењу различитих врста плешавости.

Адреса клинике: Кијев, ул. Кудриасхова, 3, телефон +38 (044) 537-66-10.

Као што можете видети, ако желите, у Украјини можете пронаћи и центре за трансплантацију косе са искуством, а релативно нове клинике, спремне да помогну својим суграђанима повратак младости и лепоте заједно са лијепом косом. Тако да уопште није потребно тражити помоћ на лажној страни.

Трансплантација косе у Белорусији

Упркос стабилној политичкој и економској ситуацији у земљи, многе иновативне технологије се не журе за отварање пута тамо. Тако се десило са трансплантацијом косе. Већина клиника које нуде услугу трансплантације косе имају врло мало искуства у овој области пластичне хирургије. Ипак, у овом правцу већ постоје неке промјене.

Пластична хирургија центар "Едаран-Медицински", који постоји од 1997. Године, релативно недавно предложени сународници не само коса трансплантација, и пресадити најсавременију методу ХФЕ са опстанком косе гарантовано.

Адреса клинике: Минск, ул. Ленина, 9. Телефон +375 (17) 220-21-01.

Медицински центар "Поверење", радно искуство која обухвата више од 13 година, има на располагању високо квалификованих пластичног хирурга са 8 година искуства Мецхковскаиа Прокофјева, који је такође држи косу трансплантацију за не-хируршке методе ХФЕ.

Адреса центра: Минск, ул. Заславскаиа 23/1, кабина. 17.

Центар за естетску медицину "Кхиневицх и К", ради од 1992. Године, је спремна да пружи услуге у консалтинг и коса трансплантација траке и технике за трансплантацију дугу косу и косу од осталих делова тела.

Адреса центра: Минск, ул. Пионерскаиа, 45. Телефон +375 (29) 653-39-95.

Медицински центар "Цорона", који ради на пољу третмана косе и главе од 2004. Године, спроводи дијагностику проблема са косе и процедурама трансплантације косе користећи ФУТ технологију уз одржавање нагиба за косу.

Адреса центра: Инск, ул. Коммунистицхескаиа, 3, тел. +375 (29) 358-12-04.

Медицински центар "Нордин" - модерна клиника у боровој шуми, специјализована за пластичну хирургију, укључујући трансплантацију косе и патцхворк и беспрекорне методе. Просечан трошак операције је назначен у распону од 42-43 хиљада рубаља.

Адреса центра: Минск, ул. Сурганова, 47б. Телефон +375 (017) 289-54-56.

Изгледа да становници Бјелорусије не морају ићи у иностранство како би вратили косу на своје главе. Према рецензијама, домаће клинике се баве операцијама трансплантације косе не гора од страних мајстора.

Трансплантација косе у Њемачкој

Немачка је земља која се карактерише њеном педантијом и скрупулозним приступом било ком бизнису, тако да многи верују да је најбоље третирати у овој земљи. У ствари, медицинска индустрија у Немачкој данас доживљава кризу због недостатка квалификованог особља, тако да не чуди ако се пластични хирург који ради на њему испостави својом сународником.

Што се тиче клиника које врше трансплантацију косе, већина њих може се постићи само посредницима који нуде своје услуге за лечење у клиникама у Европи. Познато је да метод трансплантације косе ФУЕ нуди иновативну клинику у Хамбургу ФУЕ - Хаиртрансплант, која је специјализована за трансплантацију косе на несметан начин. Адреса клинике: Хамбург, Вендемутхстрабе, 5, телефон +49 (0) 40-22862-115.

Трансплантација косе се врши у клиници Винсбадена "Манг Медицински Оуен" и мрежних центи "Аестхетиц клиника", који располоени филијала у Минхену, Хамбургу, Диуссердорфе.

Трансплантација косе у Таџикистану

Луминари медицина Таџикистан је у 2010. Години одлучио да докажу да је њихова земља неће стајати по страни од иновативних технологија у индустрији лепоте, а да је земља квалификованих стручњака који су способни да спроведу операцију трансплантације косе. Прву операцију су 13. Маја исте године обавили познати хирург и шеф одјела реконструктивне микрохирургије једног од водећих медицинских центара у Таџикистану, У. Курбаева. Пацијенти су могли да додају до 3,5 тисућа фоликула за косу до површине балинга главе.

Даље у центру, спроведене су и друге сличне операције, али широка дистрибуција пластичне косе у Таџикистану још није примљена. Научили смо да је данашња трансплантација ФУТ-а урађена на Таџикистанској клиници за косу и међународној клиници Ибн Сино (ул. Фотекх Ниеси, 34) у Душанбе. Можда је данас у Хуђанду и Фархору отворена и друга огранка Ибн Сино центра, гдје је њихово отварање планирано раније.

Трансплантација косе у Азебирјани

Да кажем да се пластична операција косе у Азејбардјану уопће не може развити. Друга ствар је да нема толико клиника који практикују такав правац естетске медицине у земљи.

Тачне информације смо били у могућности да пронађу само у добро познат у Азеибардзхане центру естетска медицина «Целамиг» (Целамиг пластика Естетик Церрахи Клиника), која пружа услуге за режња коса трансплантација коже. Центар се налази у Бакуу на улици. Сулејмана Рахимова, 126/64, телефон + (99412) 480-05-35.

У основи, становницима Азеибзхан-а се нуди кратка излет у сусједну државу Грузије, гдје се познате клинике Тбилисија баве трансплантацијом косе:

  • Центар за трансплантацију косе "Тализи" (18 година праксе), на челу са хирургом Акаки Цилосани, практикујући беспрекорну технику,
  • Хаирлине Интернатионал Центар за рестаурацију и косу за косу и косу.

Такав пут очигледно неће бити тешко становници Азеибардзхана који су се одлучили на драстичне мере за борбу против алопеције, за безвизни режим и дневних летова из Бакуа до Тбилисија сасвим тако задовољство.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.